Maymuna benziyor davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Maymuna benziyor davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

Hayko Cepkin’e hakaret ettiği iddiasıyla mahkemelik olan Davut Güloğlu, 3. Yargı Paketi’nden yararlandı. Mahkeme, yargılamanın durmasına karar verdi. Güloğlu, üç yıl içinde aynı suçu bir daha işlemezse hakkındaki dava düşecek.

Haberin Devamı

ÜNLÜ rock’çı Hayko Cepkin’in, üç yıl önce katıldığı bir televizyon programında kendisi için “Korku filminden çıkmış gibi maymuna benziyor, kedi mi köpek mi kesiyor belli değil, bu ve bunun gibi adamlar tam bir şaklaban” dediği iddiasıyla hakaret davası açtığı Davut Güloğlu, 3. Yargı Paketi’nden yararlandı. İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasına Güloğlu’nun avukatı Emrullah Gözcü ile Cepkin’in avukatı Dilek Şahbaz Yılmaz katıldı. Cepkin’in avukatı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Güloğlu’nun avukatı ise suçun oluşmadığını, şarkıcının sözlerinin montajlandığını ve söz konusu sözleri sarf etmediğini öne sürdü, “Söylendiği iddia edilen sözlerin, röportajın kesilmiş halinde bile müvekkilim tarafından söylenmediği bilirkişi çözümlemesiyle ortaya çıkmış, müvekkilimin açıkça iftiraya uğradığı kanıtlanmıştır” dedi.

DÜŞÜNCE AÇIKLAMASI

Davut Güloğlu hakkında basın yoluyla hakaret suçundan kamu davası açıldığını kararında açıklayan mahkeme, 6352 sayılı yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti. Mahkeme, düşünce açıklaması sayılan yasaya istinaden yargılamanın durmasına karar verdi. Güloğlu, üç yıl içinde aynı suçu bir daha işlemezse hakkındaki dava düşecek. Eğer aynı suçu işlerse, dava kaldığı yerden devam edecek.

Haberin Devamı

Tazminat davası sürüyor

Hayko Cepkin’in, kendisini maymuna benzeterek hakaret ettiği iddiasıyla Davut Güloğlu’na açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sürüyor.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!