BDP'li Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

BDPli Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 14:01

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı için Taksim Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisin müdahalesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı'nda iş makinelerinin önünde durarak yıkım çalışmasını engelleyen ve ilk günden bu yana Gezi Parkı eylemine destek veren Sırrı Süreyya Önder Taksim'deki polis müdahalesinde yaralandı.

BDP'Lİ ÖNDER HASTANEDE / FOTO GALERİ

Müdahale sırasında kolundan ve ayağından yaralanan Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı. Kapalı bir minibüsün kasasında Taksim İlkyardım Hastanesi’ne getirilen Önder, ayağından yaralı olduğu için araçtan inemedi. Yanında bulunanların desteğiyle araçtan inerek sedyeye konulan Önder, hastanede tedavi altına alındı.

"GAZ KAPSÜLÜ MÜ, PLASTİK MERMİ Mİ BİLMİYORUZ"

Hurriyet.com.tr’ye konuÅŸan BDP Parti Meclisi üyesi Mehmet Doymaz, Sırrı Süreyya Önder’in  omuzuna kapsül mü, plastik mermi mi geldiÄŸini bilmediklerini söylerken BDP’li vekilin müşahade altında tutulduÄŸunu aktardı.Â

Haberin Devamı

TANRIKULU DA HASTANEDE

Bu arada CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Taksim Gezi Parkı’nda polis müdahalesinde gazdan rahatsızlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kaldırıldığı hastaneden Meclis Başkanlığı’na tepki önergesi gönderdi.

Tanrıkulu, karamizah üslupla kaleme aldığı, Meclis Başkanıl Cemil Çiçek’e dönük önergesinde "Güvenlik güçlerinin Milletvekillerine karşı kullandığı orantısız ve pervasız güç ile biber gazı ve diğer saldırılar karşısında milletvekillerini korumak için bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine dağıtılan telefon ve diğer promosyon ürünlerine ek olarak gaz maskesi, çelik yelek ve bunun gibi koruyucu teçhizat dağıtılacak mıdır? Eğer dağıtılacaksa ne zaman dağıtılacaktır?" diye sordu.

Gezi Parkı’ndaki sert müdahale Meclis Genel Kurulu’nun da gerilimli açılmasına neden oldu. Üç muhalefet partisinden temsilciler Genel Kurul’da söz alarak polisin müdahalesini kınadılar. Muhalefet sözcüleri, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in hemen gelişmelere müdahale edip polisi orantısız güç kullanmaktan vazgeçirmesini istediler. Bülent SARIOĞLU/ANKARA

 

Haberin Devamı









Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!