Gizli kamera gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Gizli kamera gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

Ergenekon duruşmasında emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın savunma yaptığı sırada oğlu Hüseyin Hakan Iğsız’ın anahtarlık şeklinde kamerayla görüntü kaydettiği belirlendi. Cihaza el konuldu, Iğsız, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız son savunmasını yaptı. Iğsız, “İddianamenin kopyası gibi görünen mütalaa beni şaşırtmadı. Sanık lehine olan delillerin yüzüne bile bakmayan, duruşma sürecini yanlı yazan...” demesi üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, “Savunmayı aşan beyanlarda bulunmamanızda fayda var” diyerek Iğsız’ı uyardı. Iğsız’ın mahkemenin yanlı davrandığını söylemesi üzerine ise Özese, Iğsız’a “Mahkemeye yönelik hakaretlerinizi dinleyemeyiz” dedi. Iğsız buna “Hakaret etmiyorum. Eleştiriyorum. Ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmam isteniyor” diye cevap verdi.

JANDARMA GÖRDÜ

Bu sırada babasının savunmasını anahtarlık şeklindeki kayıt cihazıyla kaydeden oğlu Hakan Iğsız jandarma tarafından fark edildi ve gözaltına alındı. Cihaz incelendikten sonra jandarmanın hazırladığı tutanak mahkemeye sunuldu. Tutanağa göre, duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Hasan Iğsız’ın oğlu Hüseyin Hakan Iğsız’ın, elinde anahtarlık biçiminde bir cihaz olduğu, bunun kayıt cihazı olabileceği şüphesiyle bir jandarma eri tarafından amirlerine bildirildiği belirtildi. Tutanakta, el konulan cihazın üzerinde 4 düğme bulunduğu, içerisine hafıza kartı olduğu, ses ve görüntü kaydı yapabilecek özellik taşıdığı ifade edildi. Hafıza kartının incelenmesi sonucu, Hasan Iğsız’ın savunması devam ederken çekilmiş ses ve görüntü kaydı bulunduğu anlaşıldı.

Mahkeme, yetkisiz bir şekilde duruşmada ses ve görüntü kaydı yaptığı gerekçesiyle Hakan Iğsız’ın salondan çıkarılmasına, olayla ilgili tutanağa anahtarlık biçimindeki kayıt cihazı da eklenerek, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Jandarma görevlileri tarafından hakkında işlem yapılan Hakan Iğsız, ifadesine başvurulmak üzere Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!