Efsanevi ‘Gatsby’ makyajı

TEN: 20’lerin gözde rengi, şeftali tonları...

Haberin Devamı

Cilt rengindeki fondöten ve kapatıcılar, transparan pudraların yerini alıyor. Cildin mat görünmesi önemli. Bronz görünüm o dönemde pek kabul görmüyor çünkü...
Gündüz, cilde canlılık katan krem formlu uçuk pembe, gece ise yanakları belirginleştiren kırmızıya yakın allıklar tercih ediliyor ve bu ürünler elmacık kemiklerinin tam üstüne uygulanıyor.
“The Great Gatsby” kadınları parıltıdan uzak duruyor. Bu yüzden cilde sadece mat görünüm kazandıran ürünler uygulanıyor
GÖZLER: Süper “smokey” gözler dönemin trendi... Çünkü... Tutankamun’un mezarının 20’lerin başında bulunmasından sonra Mısır kültürü tüm dünyada yükselişe geçti; özellikle de Kleopatra’nın sürmeli gözleri. Henüz maskara keşfedilmemişken bile Muhteşem Gatsby kadınları, içine kurum karıştırdıkları vazelinle dramatik kirpikler yaratmayı başardı. Neyse ki, artık kadınların işi çok daha kolay...
Gözlerde 20’lerin o dumanlı etkisini yaratmak için kömür karası farı kirpik çizgisinden kaş hattına doğru uygulayın.
Etkiyi, gözün dış köşesinden hafifçe yukarı çekilen siyah bir göz kalemi yardımıyla artırmak mümkün. Son nokta tabii ki siyah bir maskara ve sonrasında farınızın üzerine yapacağınız minik bir parlak dokunuş olmalı.
Daha yumuşak etkili bir göz makyajı için siyah yerine metalik gri tonlarını tercih edebilirsiniz.
Kaşlara gelince... O dönem moda olan yüksek, ince ve yay forml kaşlar, son şeklini kalemle çizilerek alıyordu.
Siz de kaşlarınızı öne çıkarmak için, doğal renginden bir ton koyu kaş kalemiyle belirginleştirin.
DUDAKLAR: Muhteşem Gatsby makyajınızı 1920’lerin ikonik kübik yay formlu dudaklarıyla sonlandırın. Bu stil, dönemin önde gelen güzellik ikonları arasında son derece popülerdi.
Dudağa abartılı bir feminenlik katıyor, erkekleri baştan çıkarıyordu. Kübik yay formu için, dudaklarınızı bir dudak kalemiyle çerçeveleyin.
Bu sırada üst dudağınızın formunu yukarıya doğru vurgulayın. Çerçevenin içini koyu kırmızı rujla doldurun.
SON DOKUNUŞ: İşte makyajın en eğlenceli bölümü... Yüzünüze -özellikle dudağınızın üst kısmına ya da elmacık kemiğinizin üzerine- siyah göz kalemiyle bir nokta kondurun.

Haberin Devamı

Saçlarda “parmak dalgaların” çekiciliği

Bob ve parmak dalga, 1920’lerin “yüksek modası” sayılıyordu. Bu, günümüzde de Charlize Theron’dan Marion Cotillard ve Maggie Gyllenhaal’a kadar pek çok Hollywood yıldızının gözde saç modelleri arasında.
Saçın arka kısmına maskülen bir kesim olarak uygulanan alagarson ise 20’lerin modern saç kesimi versiyonu olarak biliniyor.
Ancak dönemin saç modeline makasa başvurmadan da sahip olabilirsiniz.
Bunun için saç tutamlarınızı saç kremiyle nemlendirin, nemli saçı orta parmağınıza dolayın. Bir tarak yardımıyla kabaran ya da parmağınızdan kurtulmuş telleri sabitleyin. Orta parmağınızı hafifçe geri çekerken, işaret parmağı yardımıyla da dalganın bozulmasını önleyin.
Şimdi dalgaları süsleme zamanı... Mücevherli saç tokası, tüylü saç bantları, şık eşarplar ve payetli aksesuvarlarla dönemin kusursuz saç modeline sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...
Tenlerde ferah etki

O, büyüleyici gücü ile kalabalıklardan uzaktır. Sıra dışı ve gizemli yerlere seyahat etmeyi sever. Akdeniz sahillerindeki gizemi keşfeder. Elegan ve çarpıcıdır... Tıpkı İtalya kıyılarına uzanan büyüleyici bir seyahat gibi... Şehirli erkeğin kokusu Fan di Fendi Pour Homme, yeniden yorumlandı. Ferahlığıyla serin suları ve gökyüzünü temsil eden parfüm, şimdi tenlerde daha taze bir etki bırakıyor. Aynı zamanda Fan di Fendi Pour Homme EDT ile de uyumlu... Üst notalardaki Calabria bergamutu, lavanta ve İtalyan limonu, orta notalarda Reunion Adaları’nın pembe biber taneleri, adaçayı ve Guatemala kakulesiyle birleşiyor. Alt notalardaki Teksas sedir ağacı ve misk ise kokunun kalıcılığını artırıyor.

Haberin Devamı

Burun estetiğinde son trend

Nefes alan doğal burunlar

Geçmişin küçücük, kalkık burunları out oldu; onun yerini doğallık aldı. Burun estetiğindeki yeni teknolojileri ve trendleri Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan anlattı.

1- İnsanlar doğaldan yana
2000’lerden sonra gelişen yapısal rinoplasti konsepti ile burun küçültme ameliyatı devri kapandı. Artık hemen herkes kendi yüzüne uyumlu, daha az kavisli, daha az kalkık ve doğal görünümlü burun istiyor.
2- Estetikli görünüm out
Günümüzde “estetikli” sıfatı güzeli değil aşırılığı anlatmak için kullanılıyor. Bu nedenle burun ameliyatı planlanırken, burun sırtını çok oymamaya ve burnu yüzün oranlarına uyumsuz şekilde kaldırmamaya dikkat ediliyor. Artık kaydırak gibi, domuzcuk burnu gibi kalkık ya da mandalla sıkılmış gibi görünen burunlar “out”...
3- Yüz ve profil dengesi önemli
Yüze uygun doğal ve ideal burun tasarlanırken, yüz oranları ve profil dengesi öne çıkıyor. Özellikle çene, alın ve burun uyumunu dikkate almak, ameliyattan önce tasarlanan burnun çeneye ve alına uyumlu olması gerekiyor. Gerekirse çene ve elmacık kemiklerine de küçük dokunuşlar yapılıyor ve burnun yüz ile dengesi sağlanıyor.
4- Sağlıklı burun şartı
Son yıllarda estetiğin sağlık yönü de keşfedildi. Sağlıklı burun, hem güzel hem de nefes alan burundur. İnsanlar sağlıklı bir yaşamın ancak nefes alan bir burun ile gerçekleşeceğini kavradılar.
5- Kişiye özel burun estetiği revaçta
Geçmişte herkese tek tip “tornadan çıkmış” tabir edilen burunlar yapılırdı. Yani her hastaya aynı teknikle doğaçlama bir model uygulanırdı. Artık doktorlar, hastalara daha çok vakit ayırıyor. Gerçekçi olduğu çerçevede kişisel istekler de ameliyat planına ekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları