Üstün zekalı çocukların eğitimi Elazığ’da tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Üstün zekalı çocukların eğitimi Elazığ’da tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 16:47

Elazığ Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Üstün Yetenekli ve Üstün Zekalı Çocukların Eğitimi Çalıştayı' başladı.

Haberin Devamı

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan çalıştayın açılış programına Vali Muammer Erol, TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, komisyon üyesi İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğretim üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Sempozyum öncesinde üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler tarafından hazırlanan görsel sanatlar sergisinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası Vali Erol ve protokol üyeleri sergiyi gezdi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, üstün zekalı bireylerin yetiştirilmesi konusunda öğretmenlere ve okul idarecilerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise, üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukları araştırma meclis komisyonunun yaptığı çalışmalar ve hazırladığı raporu ile çözüm önerilerini anlattı. Yapılan konuşmaların ve müzik dinletisinden sonra genel akademik konuşmalara geçildi. Çalıştay 2 gün sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!