Al evde iç

Güncelleme Tarihi:

Al evde iç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, alkol düzenlemesiyle ilgili tepkilere sert yanıt verdi.

Haberin Devamı

“Çıkan düzenleme hiç kimsenin kimliğine, ideolojisine, yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. İçeceksen al evinde iç” dedi. Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şöyle konuştu:

FATİH’LER YETİŞSİN
“2053’e giderken biz, bu ülkede bir değil, yüz değil, binlerce Fatih Mehmet, binlerce Ulubatlı Hasan, yüzbinlerce Akşemsettin, Molla Gürani yetişsin istiyoruz. Biz bir tek Itri ile de avunamayız.Maalesef son iki yüzyıldır gençlerimiz kendi öz değerlerinden koparılmış, kendi medeniyetine, toprağına yabancılaştırılmış, özgüveni olmayan, ithalci, taklitçi bir anlayışla yoğrulmuştur. Üstelik bu süreç kendi tabii mecrasında ilerleyen bir süreç olmamıştır. Gençlere dayatma yapılmıştır, çocuklar formatlanmak istenmiştir, insanların tercih özgürlükleri ellerinden alınmıştır.

m Ben, il başkanları toplantımızda ‘Şarib-ül Leyli Ve-n Nehar bir nesil istemiyoruz’ dediğimde rahatsız olanlar oldu, başta CHP. Onun uzantısı olan köşe yazarları devamlı yazıyorlar. Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız? Bu millet sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyor. Bilim, sizin düşündüğünüz gibi ortaya tavsiyeler koymuyor. Bilim bunun zararlı olduğunu çok açık, net ortaya koyuyor.


2 AYYAŞIN YASASI
m Bunu birçok yere çekenler oldu. ‘Bunu inancın nedeniyle yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor...’ Bir defa şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Yani hangi din olursa olsun bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor, ‘bunu din emrediyor’ diye karşısında mı duracaksınız? İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?
m Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz. Kalkıp ülkemizde alkollü içkileri veya sigarayı kökünden yasaklama gibi bir şey söz konusu değil. Anayasamızın 58. Maddesi gençliğin korunmasıyla ilgi madde bizden önceki iktidarlar tarafından yapılmış ve bu maddenin uygulanmasına yönelik eksikleri giderecek bir adım atıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 nesline böyle önemli bir zemini, böyle önemli adımı atmak suretiyle iklim, atmosfer kazandırdığımız için ben burada emeği geçen tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

YAZANLAR YALANCI
Biz bu düzenlemeyi gençlerimiz, çocuklarımız için, sağlıklı nesiler yetiştirmek için yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin. Günlerdir yurt içinde ve yurt dışında ‘Türkiye alkol yasaklandı’ diye propaganda yapılıyor. Bir kere bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt içinde ve yurt dışında yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır.
m Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10.5 yıldır hiç kimsenin yediğine içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz. Bizim yaptığımız sadece ve sadece düzenlemedir. Ne oldu bittisi? Biz kaç yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Bütün bu çalışmalardan sonra bu noktaya geldik. Biz oldu bittiye getirmedik. Tıbbi ve hukuki yönleri, hepsi ele alınmıştır. Ondan sonra da bu adım atılmıştır.
Aile içi şiddet, boşanma, geçimsizlik, aklınıza hangi kötülük gelirse gelsin, altından bağımlılık çıkıyor. Çoğunda bu var. Zaten kafayı bulduğu zaman bakıyorsun, hele bir de aşırı gittiyse, tekme tokat evde hanımını duman ediyor. Bunları görmezlikten gelemeyiz. Aslolan bataklığı kurutmaktır. Biz, bataklığı kurutmaya çalışıyoruz. Yoksa sivrisinek avlamakla bu iş bitmez.

MÜDAHALE DEĞİL
Hiç kimse alkolü bir kimlik meselesi haline getirmemelidir. Çıkan düzenleme hiç kimsenin kimliğine, ideolojisine, yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. Bunu bu şekilde algılayanlar yanılgı içindedir. Bunu bu şekilde lanse edenler art niyetlidir. İçeceksen alkolünü al evinde iç. Aynı şekilde şu anda bildirilen, belirlenen her şey ortada. İçeceksen yine iç. Biz buna karşı değiliz. Bu düzenleme bir yasak değildir, yaşam tarzlarına ve kimliklere müdahale değildir.”                  
/images/100/0x0/55eb0edaf018fbb8f8a84d3c


Erdoğan: Kılıçdaroğlu derhal istifa etsin

BAŞBAKAN Erdoğan grup konuşmasında Suriye konusuna da değindi ve özetle şöyle dedi:
“İki kez Şam’a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi hem Reyhanlı saldırısının hem de kamplara yönelik bombalama öldürme kaçırma eylemlerini planlayan şahsın ta kendisidir. Taksicilerden, şoförlerden, seyahat şirketlerin CHP’nin zatındaki şahsın pişkince bahsettiği develerden bahsetmiyorum. CHP heyetlerini alan, Lazkiye’ye götüren, oradan Şam’a götüren, Esed’le yapılan görüşmelerde yeralan hatta aynı fotoğraf karesinde poz veren şahıs, Türkiye içindeki karanlık girişimleri planlayan şahıstır. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz bu karanlık şahsın Türkiye’deki uzantılarını tespit etmiş, gözaltına almış yargıya teslim etmiştir.
m İfadeler fotoğraflar tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP genel başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır. CHP Genel Başkanı’nın ahlaksızca edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı örtmeye karartmaya yetmez. Biz belge gösteriyoruz. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir.”

Haberin Devamı

Erdoğan konuşurken

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın konuşmasını dinlemeye AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul kızı Zeynep Özkul ile birlikte geldi. Kerim Özkul’un küçük kızı Zeynep Özkul bir süre Başbakan Erdoğan’ı dinledi. Ancak daha sonra sıkılan minik Zeynep, bebeği ile oynamayı tercih etti. Fahir ARIKAN/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!