ATO'nun ilanı Başkent'i aştı

Güncelleme Tarihi:

ATOnun ilanı Başkenti aştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), Türkiye’nin IMF borcunun sıfırlanması dolayısıyla Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerine teşekkür ilanı, Başkent sınırlarını aştı.

Haberin Devamı

ATO’nun ilanları ulusal gazeteler ve Ankara’daki billboardlardan sonra İstanbul, İzmir, Bursa, Muğla gibi illerde billboardlara asıldı. Vatandaş, “Ankara Ticaret Odası’nın İzmir’de ne işi var” derken, Hürriyet’e açıklama yapan Başkan Salih Bezci, “Biz ilanı sadece Ankara için verdik. Ama firma, boş bulduğu illerdeki billboardlara da asmış. Biz bunlar için ayrı ücret ödemedik” dedi. Bezci, teşekkür ilanlarından üyelerinin de memnun olduğunu, kendisine herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi.

Ücret ödenmedi
Salih Bezci, ATO olarak Kent Vizyon firmasına Ankara billboardları için 86 bin liralık ödeme yaptıklarını belirtirken, diğer illere asılan ilanlar için herhangi bir ücret ödemediklerini tekrarladı. Bezci, Başbakan ve hükümet üyelerine neden teşekkür ettiklerini ise şöyle açıkladı: “2001 yılıydı. Kriz dönemi. Alışveriş merkezi yapıyordum, 12 tane yürüyen merdiven lazımdı. İthal edecektim. Ama Türkiye’nin en büyük bankasının teminat mektubunu kabul etmedikleri için merdivenleri ithal edemedim. Dolayısıyla alışveriş merkezini 6 ay geç açmak zorunda kaldım. Carlo Cotorelli’yi bugün Türkiye’de tanımayan yok. Peki ama şimdiki IMF temsilcisinin adını kim biliyor? O zamanki başbakan 1 milyar dolar kredi için IMF’nin kapısında bekliyordu. Bugün öyle mi? Bunu kim sağladıysa, esnafın tüccarın yanında olduysa biz ona destek veririz. Bu ilanları da onun için verdik.”

Haberin Devamı

Üyeler memnun
ATO üyelerinin bugünkü ekonomik durumdan memnun olduklarını da vurgulayan Bezci, gecelik faizlerin nereden nereye geldiğini, yurtdışından talep ettiği anda 500 milyon dolar kredi getirebileceğini, Ankara’da her gün 300 yeni aracın trafiğe çıktığını, Eskişehir Yolu’nda yoğun trafik yaşandığını ve tüm bunların ekonomideki büyümenin, gelişmenin işaretleri olduğunu söyledi. Kişi başına düşen milli gelirin arttığına dikkat çeken Bezci, “12 sene önce Ankara’da kaç tane restoran, kafe vardı, bugün kaç tane var? Ekonomik göstergeler insanların refah seviyesinin yükseldiğini gösteriyor” dedi.

Fotoğraflar: İrem TELLİOĞLU

Haberin Devamı

ATO İzmir'de Başbakan'a teşekkür ilanı verdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!