İBB'den 29 Mayıs açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İBBden 29 Mayıs açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 13:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un fethi kutlamaları programını açıkladı. Kutlamalarda dev şeffaf perdede fetih anı 3D olarak ekrana yansıtılacak, mehter takımı deniz üzerinde konser verecek.

Haberin Devamı

İşte İBB'nin kutlamalara ilişkin yaptığı açıklama:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl artan bir coşkuyla kutladığımız “İstanbul’un fethi”ni, bu yılda dünya çapında görsel ve işitsel bir gösteriyle yaşatacak.

Vatandaşlar,  geçen yıllarda  olduğu gibi Haliç - Balat bölgesinde su üzerinde kurulacak 200 metre uzunluğundaki platformlara  ve 10 tekneye yerleştirilen ışık, ses, su, lazer, video, pyroteknik ve havai fişeklerle   yine unutulmayacak bir kutlamaya şahit olacak.

Bu yıl farklı bir çalışma ile üzerindeki platforma kurulacak olan 12m x 50m toplam 600 m2 büyüklüğündeki dev transparan LED ekran ile Fetih öyküsünü ve heyecanını yaşatan 3D fetih filmi izleyenleri adeta 560 yıl öncesine götürecek.

Kutlamalarda, 100 adet yüksek güçlü efekt ve tarama ışığı, 17 adet yüksek güçlü yeşil ve RGB lazer,
147 değişik efektli su fıskiyesi, 220 adet sualtı aydınlatma LED ışığı, 5 adet 12m ve 10 adet 8m olmak üzere toplam 15 adet alev efekti, 5 adet ekstrem patlama ve alev efekti olan “benzinatör”, 380 adet değişik efektli pyroteknik malzeme binlerce havai fişek kullanılacak.

Haberin Devamı

Gösterilere gereken enerji 12 ayrı noktadaki toplam gücü 900KW olan jeneratörlerden sağlanacak.
Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü deniz üzerinde  Mehter Konseri verecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!