Çizgi izleyen robot olimpiyat birincisi

Güncelleme Tarihi:

Çizgi izleyen robot olimpiyat birincisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 13:25

Balıkesir Üniversitesi, Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nda büyük başarı gösterdi.

Balıkesir Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Topluluğu, Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nda “Robotics Mini Sumo” ve “Çizgi İzleyen Robot” kategorilerinde bir altın, iki gümüş ve iki bronz madalya ile takım halinde birinci oldu.
Her yıl Hardware Control-Programming-Computer Art-Robotics ve Short Movie kategorilerinde dünyanın birçok ülkesinden lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nın bu yıl 11’ncisi Romanya’nın başkenti Bükreş'te yapıldı. Infomatrix finallerine 45 ülkeden toplam 255 proje katıldı. BAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki AR-GE Topluluğu’nun, Necatibey Eğitim Fakültesi 3D ve Yazılım Kulübü (NEF 3D) ile Balıkesir İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nin beraber hazırladıkları “Yavuz” isimli robot çalışması ile “Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde dünya birincisi olurken, “Orhan Gazi” isimli robot çalışması da aynı kategoride üçüncü oldu. “Mini Sumo” kategorisinde hazırlanan “Osman Gazi” ve “Sultan” isimli çalışmalar da sırasıyla dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğüne layık görüldü. Ayrıca NEF 3D öğrencileri de yazılım kategorisinde yarıştıkları “Veli Bilgilendirme Projesi” ile takım halinde dünya ikinciliği kazandı.
Biri altın, ikisi gümüş ve ikisi bronz olmak üzere 5 madalya kazanan Balıkesir ekibi, ödül ve madalyalarını Bükreş’te Palatul National al Copiilor binasında gerçekleştirilen törende aldı. BAÜ öğrencileri geçen yıl katıldıkları olimpiyatlarda Robot Topluluğu ile dünya üçüncüsü olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!