Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu e-posta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur.

Haberin Devamı

Yanı sıra size cevapları en kısa zamanda ulaştırmaya çalışıyor olsak da bazen yoğunluktan birkaç gün gecikebiliyor, bu konuda da anlayışınıza sığınıyoruz.

Yardım talep edenler bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız; kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun/kısa olduğunu, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs) de eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.
İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.
Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.
Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

ALLAH AŞKINA YARDIM EDİN

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben Salih Balıkesir Üniversitesi’nde uygulamalı bilimlerde 2. sınıfta okuyorum, ailemin durumu kötü olduğu için bana maddi açıdan yardımları olamıyor.
Burs talep ettim devletten, çıkmadı. Tek çarem siz kaldınız. Böyle giderse okulu falan bırakacağım.
Artık 300TL ev kiramı + 60 TL yol masrafım oluyor. İş arıyorum, okul saatlerime ters olduğu için iş de bulamıyorum.
En son çare sizi duydum, burs verecek bir hayırsever vatandaş yok mu hiç?
Gerçekten zor durumdayım Allah aşkına bir yardım.
Bilgisayar da lazım oluyor derslerim için onu da geçtim.
Ayşe Hanım yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlara iletirseniz çok duacı olacağım.
Ne olur yardım edin.

Salih

CEVAP: Salihçim, talebini daha önce de yayınlamıştık ancak maalesef henüz bir destek talebi gelmedi. Bu nedenle tekrar yayınlıyorum, umarım bu sefer sesini duyan çıkar. Okulunu da bırakma, mutlaka bitir. Başarılar.

Haberin Devamı

AYŞE ARAL’LA BİR DERTLEŞME

Ayşecim,
Dün gece tam bilgisayarı kapatıyordum senin, beni ziyaret ettiğini gördüm. Ben bir tavır alarak yazmıştım; eşim okur da ya “nasıl üzmüşüm kadıncağızı” deyip özür diler ya da ne bileyim diline, davranışına bir ayar yapar diye düşünmüştüm ama nerede...
Sabaha kadar heyecandan uyuyamadım, 16 yıllık adına hayat arkadaşı denilen eşimin beni nasıl üzdüğünü, yaptıklarımı, hatırımı önemsememesini, her fırsatta, üç yıldır en ufak bir tartışmada ağza alınmayacak küfürleriyle beni ezmesini, ilk evliliğinden olan çocuklarının lise- üniversite bitene kadar bizde kaldıklarını, hatta ayrıldığı eşinin hala ailenin içinde olup gidip gelmelerini…
Haliyle beni hiç benimsemediklerini, bir kadın için, anne olmadan üvey anne olmuş bir eşin ruh durumunu bir kadın olarak anlayacağını biliyorum.
Bu arada … radyo-tv bölümünün 9.sınıfına giden dünya güzeli bir kız annesi olduğumu da gururla söyleyebilirim.
Evliliğimde beni hayata bağlayan tek önemli unsur kızımın varlığı oldu ve bizi çok kıskandılar.
Neyse bende açık liseye başladım, yarım kalan ne varsa tamamlamayı kafama koydum ve sınavlarım güzel geçiyor.
Bu arada belki merak edersin senden yaşça bayağı büyüğüm ama yaşı hiç takmıyorum.
Çünkü içimde büyümeyen bir çocuk, 30’undan bir kadın almamış bir kadın ve 100 yaşını doldurmuş bir bilgeyi barındırıyorum.
Bunların yanı sıra güven, vicdan ve dürüst kelimelerinin anlamlarına hakkını veren, adalet duygusu fazlaca gelişmiş bir yapım var.
Resim sanatınla uğraşmışlığım vardır, her türlü tasarım projeler kafamın içinde uçuşur. eleştiri ve gözlem ve empati yeteneğime güvenirim. Bir de dikkatime. Neyse bunları da kısaca geçmiş olayım.
Bir gün mutfakta yemek yaparken bir şarkı müziğiyle birlikte geldi kulağıma çok şaşırdım –Allah’ın hediyesi diye düşündüm- şiir yazamazken her sözüm şiir gibi olmaya başladı.

Ve o şaşkınlık ve heyecanı üzerimden attıktan sonra ilk şarkımı notere onaylattım.
Eşim maddi tarafıyla bu kadar ilgilendi sağ olsun. Küçük yaşlardan beri gazete, kitap okumanın da faydası var sanıyorum. Birden patladı ve beni de kendime getirdi. Artık ne istediğimi biliyorum.
Farkındalığımın farkındayım. Empati yeteneğimi de kullanınca beni etkileyen bir kelimeden şarkı sözü ya da bir hikâye çıkarabiliyorum. Senaryo haline gelmeyi bekleyen bir tane hikâyem var ki Türkiye’de henüz o konu işlenmedi.
Mahsun Kırmızıgül’e vermek istediğim, dünya insanını ilgilendiren, sosyal mesajlı bir hikâye.
Aynı şekilde Gülben Ergen’e vermek istediğim şarkılar ama 2-3 yıl oldu ulaşamadım.
Fazla da bir çaba göstermedim desteğim yok diye ama kızımla yapacağımız çok planlarımız var geleceğe yönelik.
İlgi alanlarımız uyuyor, hiçbir şey için geç kalmış hissetmiyorum kendimi.
Sanki kızımla yeniden büyüyorum. Bu kadar tanıtımdan sonra asıl konumuza geleyim.
Yetiş Ayşe ile ilgili şöyle bir düşüncem var. Seni Ankara’dan arayan olursa ve bu anlamda bir yardıma ihtiyacın olursa ben hazırım.
Sit-com projende şarkı sözlerimle ya da bir tipin doğuşuyla ilgili katkım olabilir.
Gözlemlerim, biriktirdiklerim var. Bilmiyorum hayal mi bunlar ama bir fırsat verilse denerim.
O da olmadı yapmak istediklerimi aracı olsan diye hayal kursam acaba gerçekleşir mi? Yoksa bana ukala ya da yok artık mı dersin bilmiyorum ama içimi döktüm işte.

Belki de benim hayallerime kavuşmam senin iki dudağının arasındadır. Kendi ayaklarımın üstünde durup hayata ben de varım artık diyebilmek bütün isteğim.
Çok vaktini aldım Ayşecim, olursa da olmazsa da seni çok öpüyorum beni dinlemen bile çok önemliydi.
Teşekkürler ve başarılar.

Yasemin

Haberin Devamı

CEVAP: Yasemincim, harikasın. Azmine bayıldım, okula gidiyor olman çok güzel bu yaşta. Senaryolarını bana yollayabilirsin. Mahsun’la, Gülben de belki bu köşe aracılığıyla görüp ulaşır sana, belli mi olur. Öperim.


EYLÜL-EKİM AYLARINDA DOĞUM YAPACAK BAYAN VAR MIDIR?

Merhaba Ayşe Hanım,
8 aylık erkek bebeğim var, Eylül ayında doğdu ve bütün küçülenlerini tekrar yıkayıp biriktiriyorum.
Sizden ricam erkek bebeğe hamile, gerçekten ihtiyaç sahibi annenin bana ulaşması ama kıyafetler kışlık- yazlık ayrı olduğundan eylülde, ekimde doğacak bebeğe anca olur yani yazın doğum yapacak birine gönderirsem kışlık badileri kıyafetleri giyemez.
İşine yarayacak biri bana ulaşırsa çok sevinirim.
Sevgiler

Zuhal

Haberin Devamı

CEVAP: Zuhalcim, harikasın. Seni de oğluşunu da öperim. Talep eden olursa yönlendireceğim.


GELİN

Merhaba Ayşe Hanım,
Size daha önce gelinlik için yazdım hatta bir okurun gönderecekti ama çok ucuza hallettiğimiz için gerek kalmadı.
Bu sefer senin değerli okurlarından yine bir şeyler isteyeceğim. Düğün için gün aldık ama eşya falan derken çok borcun altına girdik.
 Aldığımız maaş zaten ortada. Masraflar ve eşyaların borcuna gidiyor. Daha ne damatlığımız, ne gelin çiçeği, duvağı, ayakkabısı hazır. Zaten almaya da para yok. Şimdi bu masraflar ve düğün masrafları için kredi çekmeyi düşünüyoruz.
Ödenmeyi bekleyen onca borcun üzerine bir de bu eklenecek. Ben senin değerli okurlarından 3-5 de olsa yardım bekliyorum. Damlaya damlaya göl olur. Benim de bu derdime bir çare olsunlar.
Borçlar yüzünden düğünü iptal edip ayrılmayı bile düşündük. Ama nereye kadar... Ne olur bana da bir el uzansın.

Rumuz: umutsuz

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili rumuz: umutsuz, hiç düğün için ayrılır mı insan?
Gidin bir sade nikâh kıyın, olsun bitsin. Gelin çiçeği, damatlık gibi şeyler için okur dostlarım elbette yardımcı olacaklardır size. Mutluluklar dilerim.


BİR YAŞINDA KIZI İLE KURTKÖY’DE BİR ÇADIRDA YAŞIYOR

Ayşe merhaba,
Öncelikle seni tebrik ediyorum, insanların hayatına dokunmak büyük bir mutluluk, hani mutluluk, huzur nedir soruları var ya işte bu.
 Yaptığının verdiği haz hiçbir şeye değişilmez.
Bu mailimi yayınlarsan eğer, ismimi yayınlamayın lütfen.
Hayatıma tesadüfen giren birinden bahsetmek istiyorum, adı Hasan.
Onu tesadüf eseri tanıdım hikâyesi ve yaşadığı yer çok iç acıtıcı.
Bir yaşında bir kızı, eşi ve babası ile birlikte Kurtköy’de bir çadırda yaşıyor, çocuğuna bez mama ve aynı zamanda ailesi için yiyecek çok çok gerekli.
Bu konuda sesimi senin aracılığınla daha çok duyurabilirim diye düşündüm. Karton toplayarak geçinmeye çalışıyor.
Birebir yaşayıp şahit olmak derinden etkiliyor insanı “Yetiş Ayşe” olarak destek olursanız çok sevinirim.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim iyi ki varsınız. Benim değerli okur dostlarım eminim ki bu aileye yardım edeceklerdir. Öperim.

KANSER HASTASI ANNEM

Merhabalar,
“Kanser hastası annem için bir yardım eli” yazısını yazan Emine Hanım’ın iletişim bilgilerini yollar mısınız?

Çağla

CEVAP: Çağlacım, elbette yollarız. Teşekkürler, iyi ki varsın.


Selam,
Size Gaziantep'in Nizip İlçesi’nden yazmıştım daha önce. Hastanemizin çocuk servisine yaptırmayı planladığımız oyun alanı için sizden destek istemiştim.
Yerel bir sanayiciden projemle ilgili destek alma imkânım oldu.
Ben projemi hayata geçirdim. Şimdi hasta çocuklar keyifle salıncakta sallanıyor.
Size mesajıma değer vererek yanıt yazdığınız ve de insanların iyiliğine bir daha inanmamı sağladığınız için yürekten teşekkür ederim. İş ve özel hayatınızda hak ettiklerinizi elde etmenizi dilerim.
Saygı ve sevgilerimle

Ayşe Yıldız
Psikolog

CEVAP: Adaşım, projenin hayata geçmesine çok sevindim. Yeter ki çocuklar mutlu olsunlar. Sevgiler.


ALTINKİLİT İLKOKULU DİYADIN/AĞRI

İyi günler, ben Ağrı Diyadin Altınkilit İlkokulu'nda sınıf öğretmeniyim. Okulumuz birleştirilmiş sınıflı bir okuldur ve okulumuzun projeksiyona acil ihtiyacı vardır.
Ayrıca ses sistemine de ihtiyacımız var.
1-4. Sınıf için kitap veya kırtasiye ihtiyacımız da bulunmaktadır ama öncelikli ihtiyacımız projeksiyondur. Çünkü çocuklar okulda Türkçe’yi öğrendiği için görsel sunum bizim için çok önemlidir. Okulumuzun sabit telefonu yok. Ben sınıf öğretmeniyim zaten okulumuz birleştirilmiş sınıflı bir köy okuludur.
İhtiyaçlarımız :
1)projeksiyon
2)ses sistemi
3)1-2-3-4.sınıf düzeyine uygun okuma ve çalışma kitapları
4)kırtasiye malzemeleri
Okul sabit numarası: yok
Sınıf öğretmeni: Çiğdem Güngör -0553 475 35 53
Okul müdür yetkili öğretmeni: Erdoğan Özçelik-0541 216 01 02
Okul açık adresi : Altınkilit İlkokulu, Altınkilit Köyü Diyadin/ Ağrı
Okul web adresi : http://altinkilitilkokulu.meb.k12.tr/
 

 

Yazarın Tüm Yazıları