Bülent Arınç'tan 'mehter' sitemi

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınçtan mehter sitemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 06:03

Manisa’da Yuntdağlılar 7. Kültür ve Turizm Festivali’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, programın organizasyonunda bazı eksikliklerle karşılaştığını belirterek, "Burada mehter takımımız vardı. Mehteri son sıralara yazmışlar. 10. Yıl Marşı’yla bu toplantıya başlamak yerine mehter takımıyla başlamak, daha anlamlı olurdu" dedi. Arınç, alkol satışı düzenlemesiyle ilgili olarak ise "Bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı zihniyetle suçlayanlar olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Arınç, 7. Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde yaptığı konuşmada, Yuntdağlılar'ın şenliğinde bir araraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Böyle bir organizasyonda zaman zaman hataların, eksikliklerin olabileceğini dile getiren Arınç, programa katılamayan milletvekilleri ve kişilerin isimlerinin ve mesajlarının okunup, etkinliğe katılanların okunmamasını yadırgadı.

ARINÇ'TAN MEHTER TEPKİSİ / FOTO GALERİ

Arınç, "Gelemeyenlere ismen teşekkür edilir ama doğrusu önce buraya gelen milletvekillerinin ismini okuyup teşekkür etmek lazım. Manisa milletvekilimiz HüseyinTanrıverdi, Özgür Özel'e bu toplantıya katıldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Elbette herkesin programı var, herkes gelemeyebilir onlara saygı duyarız. Ama öncelik, herşeyi bir kenara koyarak buraya gelme fırsatını bulan arkadaşlarımızdadır" dedi.

MEHTER ELEŞTİRİSİ

Haberin Devamı

Etkinlikte mehter takımı gösterisinin de programda son sırada yazılmasına sitem eden Arınç, "Burada mehter takımımız vardı. Tabi mehteri son sıralara yazmışlar. 10. Yıl Marşı ile bu toplantıya başlamak yerine, mehter marşıyla başlasak daha anlamlı olurdu. Bugünkü bazı böyle eksik, hata sayabilecğimiz kusurları şimdilik görmezden gelelim. Şu güzellikler herşeyin üstünü örttü" diye konuştu.

"BİZİ 4. MURAD'A BENZETENLER OLABİLİR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, alkol satışı düzenlemesiyle ilgili olarak, "Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM, çok hayırlı bir iş yapmıştır. Meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum" dedi.

Birkaç gün önce TBMM'den önemli bir kanunu geçirdiklerini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Mevcut Anayasa'nın bile bazı maddeleri çok önemli, devlete görev veriyor. O da gençliğin korunması görevidir. Ailenin korunması mutlak gereklidir ama gençliğimizin de alkol, fuhuş ve uyuşturucudan mutlaka korunması gerekiyor. Maalesef son yıllarda şu veya bu sebeplerle, sizler bu sebepleri çok daha iyi biliyorsunuz, gençlerimizin sigarayla, alkolle, uyuşturucuyla tanışma yaşı maalesef çok küçük yaşlara kadar geriledi. Bu endişe edilecek bir durumdur. Hiçbir anne ve baba evladının bu tür kötü alışkanlıklarla karşı karşıya gelmesini istemez. Şüphesiz herkes içmek istiyorsa, içkiyi bir şekilde temin edecek ve içecektir kendine göre. Ama bizim vazifemiz, devlet olarak bu içkinin belli yaşlarda çocukların, gençlerin hemen ulaşabilecekleri yerlerden kaldırılmasıdır. Bu bir tedbirdir. Bu tedbirin bir ucu televizyonlara, yayın ve reklam araçlarına kadar gider. Bir ucu okullarda eğitimle ilgilidir, bir ucu satışının, reklamının, dağıtımının yapılamsıyla ilgilidir, bir ucunda da büyük içki ve alkollü içki üretenlerin milyar dolarlık reklamlarının gerektirdiği tüketimle ilgidir.

Haberin Devamı

"YAPTIĞIMIZ İŞLE İFTİHAR EDİYORUZ"

Hükümetimiz bütün bunları düşündü ve çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan, alkolden, kötü alışkanlıklardan korumak için 3-4 gün önce TBMM'den önemli bir kanunu geçirdi. Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM çok hayırlı bir iş yapmıştır. Meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum. Bunu yasakçılık olarak görenler varsa ve herseyi içkiden ibaret bir dünya olarak kabul edenler varsa, onları da kınıyorum. Yaptığımız iş doğrudur."

ARINÇ İÇKİ YASAĞI HAKKINDA KONUŞTU


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!