Koleksiyonunu görücüye çıkardı

Kimine göre iyi bir gurme, kimine göre iyi bir gezgin ya da ‘Adam yaşamasını iyi biliyor’ denilenlerden.

Haberin Devamı

Ajanstürk Matbaaları’nın genç patronu Sarp Evliyagil, iş adamı kimliğinin ötesinde, hedonist yaşam tarzı ve koleksiyoner kimliği ile öne çıkıyor. Öyle ki, Ankara ve İstanbul’u geçtim dünyanın önemli şehirlerindeki sosyal hayattan sanat hayatına kadar her şeyi takip ediyor. Koleksiyonunu yeterince genişletince Ankara’da bir müze açmayı planlayan Evliyagil, sahip olduğu eserlerin bir kısmını ise ‘Menzil’ isimli sergiyle beğeniye sundu. Tepe Prime’deki m1886 Sanat Galerisi’nde 24 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, Evliyagil’in koleksiyonu arasından seçilen 60 eser yer alıyor. Küratörlüğünü Döne Otyam ve Deniz Artun’un yaptığı sergi, diğer sergilerden farklı olarak partiyle açıldı. Partiye, sergide eserleri yer alan sanatçıların yanı sıra Ankara cemiyet hayatından birçok isim ve İstanbul’dan davetliler de geldi. Sarp Evliyagil ise geceye yeni kız arkadaşı Eda Sümer’le katıldı. Parti bir anlamda Ankara’daki sanat çevresi ve cemiyet hayatının buluşması oldu. Davetlilerin bir kısmı Evliyagil’in koleksiyonunu incelerken, bir kısmı da partide sosyalleşmeyi tercih etti. Bu arada m1886 Sanat Galerisi, bundan sonra koleksiyon sergilerine de ev sahipliği yapacak. Sarp Evliyagil’in koleksiyonuyla başlayan sergiler, önümüzdeki sezonda da sürecek.

Haberin Devamı

Ödül aldığı dergiden bihaber

Geçtiğimiz günlerde Siyaset Dergisi’nin ödül töreni yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da törene politika ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Melek Baykal, Gülben Ergen, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Hande Yener, Erkan Petekkaya, Zara, Demet Akalın, Fahriye Evcen, Alişan, Gökhan Tepe, Fettah Can, Selen Soyder, Tolgahan Sayışman, Bengü, Mesut Yar, Ivana Sert, sayabileceğimiz isimler arasında. Piyasada satışı bulunmayan, siyasi ve bürokratlara dağıtıldığı söylenen bu derginin düzenlediği ödül töreni, ne hikmetse bu kadar ismi bir araya getirmeyi başarıyor. ‘Siyaset’in Ödülleri’ isimli geceye en son üç yıl önce gitmiştim. Son ödül töreninde bir dergi alıp incelemek istedim, ancak ortada derginin varlığından eser yoktu.
Gecede neredeyse herkese ödül verilmesi de, verilen ödüllerin ne kadar inandırıcı olduğu konusunda şüphelere yol açtı. Toplam 59 ödülün verildiği gece, adeta ödül pazarına döndü. Sekiz vekile ‘Yılın Milletvekili’, dört valiye ‘Yılın Valisi’, yedi başkana da ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülü verildi. Adı ve içeriği siyaset olan derginin, bu kadar şarkıcı, türkücü ve dizi oyuncusuna da ödül vermesi konusuna değinmiyorum bile. Ayrıca dergiden bihaber, törene katılan birçok davetli vardı.

Haberin Devamı

Asılsız dedikodu

Ankara’dan çıkan markalardan biri olan Butcha, dört şubesiyle hizmet veriyor. Önemli bir zincir olma yolunda ilerleyen restoran, ilk olarak Park Caddesi’nde açılmıştı. Hala caddenin en popüler mekanları arasında ilk sırada olan restoranla ilgili, iki yıldır taşınacak dedikodusudur sürüyor. Restoranın sahipleri ise bu asılsız dedikodudan hayli sıkılmış durumdalar. Yakın tarihte Butcha’nın Park Caddesi’nden taşınması gibi bir şey ise söz konusu değil.

Yazarın Tüm Yazıları