Deniz Gezmiş heykeli omuzlarda geri geldi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş heykeli omuzlarda geri geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 19:21

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrenciler ile okul yönetimi arasında krizine neden olan Deniz Gezmiş heykeli dün öğrencilerin omzunda tekrar üniversiteye geri getirildi.

Haberin Devamı

Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri ve üniversite öğrencileri heykeli bir tutanak tutarak okul yönetimine teslim etti. Grup adına konuşan FKF üyesi Zozan Baran, “Senato toplanarak bir karar verecek. Kendilerine bir hafta süre tanındı. Umarız heykel tekrar aynı yere dikilir” diye konuştu.

Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi öğrenciler geçtiğimiz 6 Mayıs’ta ölümünün 41’nci yılında anılan Deniz Gezmiş’in polyesterden yapılan heykelini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fındıklı’daki kampüsünün denize bakan kısmına dikti. Aynı gece Deniz Gezmiş heykeli okul yönetimi tarafından bir depoya kaldırıldıktan sonra eserin sahibi heykeltıraş Hüseyin Yüce’ye teslim edildi. Heykelin okul yönetimi tarafından çalındığını iddia eden FKF üyeleri geçtiğimiz Çarşamba günü heykeli Hüseyin Yüce’den geri aldı.

1 HAFTA SÜRE

Krize neden olan Deniz Gezmiş heykeli için dün öğrenciler ve FKF üyeleri ile okul yönetimi arasında yaklaşık 4 saat süren bir pazarlık yapıldı. Pazarlık sonucunda okul yönetimi öğrencilere heykelin üniversite bahçesine dikilebilmesi için senato kararının gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Zozan Baran, “Okul yönetimine 1 hafta süre verdik. Üniversite Senatosu toplanarak heykelin akıbeti konusunda karar verecek. Umarız Deniz Gezmiş heykeli hak ettiği saygıyı görerek aynı yerine geri konur. Biz heykelin üniversite bahçesinde olmasını istiyoruz ve kararlıyız” diye konuştu. Zozan Baran öte yandan heykeli daha önce getirmeyi planladıklarını belirterek “Reyhanlı’daki saldırılar nedeniyle yas tuttuk bu nedenle getirmedik” dedi.

KAMPÜSE GERİ GETİRİLDİ

Üniversite bahçesinde bekleyen öğrencilere yapılan açıklamanın ardından yaklaşık 20 kişi saat 18.30 sıralarında Kabataş İskelesi’nde bekletilen 3 metrelik Deniz Gezmiş heykelini omuzlara alarak marşlar eşliğinde kampüse geri getirdi. Heykelin taşınmasını gören bazı sürücüler ise kornalarına basarak öğrencilere destek verdi. Heykelin okul bahçesine geri getirilmesinin ardından uzun süre “Karanlığa karşı omuz omuza” ve “Denizlere sözümüz aydınlık Türkiye” sloganları atıldı. Heykelin okul görevlilere tesilm edilmesinin ardından öğrenciler uzun süre Deniz Gezmiş heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan FKF üyeleri ile öğrencilere destek olmak için Genco Erkal ve Soner Yalçın ile tiyatrocu Metin Coşkun da geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!