Ankara'da herkes galerici

Güncelleme Tarihi:

Ankarada herkes galerici
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 00:00

Oto galericiliği işinin kurumsallaşması gerektiğini belirten, galerici Yaşar Badem, “Ankara’da herkes galerici. Bu durum işini kalitesi ve hakkıyla yapmak isteyen bizlere zarar veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın otomotiv sektörünün nabzının oto pazarı dışında, galericilerin yoğun olarak bulunduğu Emek’te attığını belirten Cadde Otomotiv’in sahibi Yaşar Badem, “12 yaşından itibaren bu mesleğin içine girdim. Ankara’da son yıllarda gözlemlediğim kadarıyla herkes meslektaşımız oldu. Okulda öğrenciler cep haşlıklarını çıkartmak için bile araba alım satımı yapıyor. Bu durum işini kalitesi ve hakkıyla yapmak isteyen bizim gibi ciddi galericilere zarar veriyor” dedi.
Galericilik işini kurumsallaştırmaya çalıştırdıklarını ancak bu konuda meslek birliği sağlamakta zorlandıklarını belirten Badem sözlerini şöyle sürdürdü:

KURUMSALLAŞMAMIZ LAZIM

“Ankara’da bakkalı, manavı, kasabı, fotoğrafçısı, kuaförü, öğrencisi bu işi yapıyor. Herkes galerici olmamalı, galerilerin taşınmasından önce bu konular üzerine ciddi adımlar atılmalı. Yoksa alıcılar ve biz satıcılar bu işten çok zarar göreceğiz. İkinci el otomobil alan vatandaşlara da aslında biraz kızıyorum. Sokakta, internette ya da yolda gördükleri bir aracı, ucuz görünce sorgusuz sualsiz hemen alıyorlar. Ama bize gelince sanki kazıklanıyorlarmış gibi düşünüyorlar. Bizim işimiz ileriye dönük bir iş bu yüzden galericiler kalite ve prestije önem verir. Aldığınız araçtaki bin iki liralık farkla bizden güven satın alırsınız. Yarın birgün başınız araçla bir olay geldiğinde beni olduğum yerde bulabilirsiniz”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!