Araba değil gerçek sevda

Güncelleme Tarihi:

Araba değil gerçek sevda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 00:00

Vosvos tutkusunun bambaşka bir duygu olduğunu belirten VOLKSDER Başkan Yardımcısı Salih Gerçek, “Tutkunu için vosvos sadece bir araba değil, gerçek bir sevdadır. Aramızda, arabasına sarılan, öpen, koklayan çoktur” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği (VOLKSDER) Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Salih Gerçek, “Vosvos tutkusu bambaşka bir duygu. Bu duyguyu vosvosun içine binmeden, onu kullanmadan anlamak mümkün değil” dedi. Dışarıdan bakıldığında vosvosların sadece eski arabalar olduğunu, tutkunları için ise, ailenin bir parçasını ifade ettiğini söyleyen Gerçek,
“O bir dosttur, yoldaştır, arkadaştır, sevgilidir. Benim iki kızım var biri Ayda, diğeri ise, vosvosum. Kimse, binlerce lira para vererek aldığı aracını özlemez ama biz özleriz. Vosvoslarımızdan uzun süre ayrı kalamayız. Arabasına sarılan, öpen, koklayan çoktur aramızda. Çünkü vosvos, gerçekten bir sevdadır ve onunla duygusal bağ kurarız” diye konuştu.

KRİTERLER DEĞİŞİYOR

Araçların tam orijinalini günümüzde bulmanın çok zor olduğunu ancak, nadir de olsa karşılaştıklarının altını çizen Gerçek, vosvosların hangi kriterlere göre değer kazanacağı hakkında şunları söyledi:
“Satıcılar için istemenin sonu yok. Herkes bir fiyat isteyebilir ancak, vosvosların fiyatı orjinalliğine, üretim tarihine yani yaşına, hasarsızlığına, motorun durumuna göre belirlenir. Vosvos satın almak zevk işidir. Kimi düz cam sever, kimiyse bombe camlı big vosvoslardan hoşlanır. Vosvosların, tam orijinalini günümüzde bulmak zor ancak, nadir de olsa karşılaşıyoruz. Bir bakıyosunuz birilerinin kapalı garajından, ücra köşedeki bir kasabada, samanlık içinden, babadan ya da dededen kalma pırıl pırıl bir vosvos çıkabiliyor. İşte bu bizler için hazine bulmak anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Vosvos tutkunları tek çatı altında toplayan Türkiye’nin en büyük derneği olduklarını ifade eden Gerçek, “VOLKSDER olarak sadece kendi aramızda toplanıp eğlenceler düzenlemiyoruz. Yaptığımız faaliyetler, en büyük övünç kaynağımız. Çünkü biz eğlencenin dışında, tüm resmi bayramlarımızda, ülkemiz ve milletimiz için önemli olam tüm zamanları unutturmamak, değerini hatırlatmak için sevgiyle, coşkuyla, elimizde bayraklarımızla, Ata’mızın izinde sokaklardayız. Birçok konuda, sesimizi duyurmak için, yaşanan acılara dikkat çekmek için sokaklara çıkıyoruz. En çok huzurevinde kalan yaşlılar ve kimsesiz çocuklarla ilgili yaptığımız etkinliklerden keyif alıyoruz” dedi.

500 VOSVOS

Haberin Devamı

Başkent’te yaklaşık 500 vosvos olduğunu söyleyen Salih Gerçek, “Eski araçları yok etme politikaları maalesef bizim de sayımızı azalttı ancak, bizler ısrarla, son güne kadar vosvoslarımızı bırakmamaya kararlıyız” dedi.
Derneğin, 550 civarında üyesi olduğunu belirten Gerçek, “Bu rakam, kuruluş tarihimizden bugüne kadar gelen üye sayısı. Vefat eden büyüklerimizi, vosvosunu satanları, hurdaya çıkaranları, Ankara’dan taşınanları listeden çıkardık. Şu andaki faal üye sayımız, 90 civarında. Bunun dışında aramıza katılmak isteyen ancak, resmi olarak üye olmamış yaklaşık 40 civarında vosvos dostlarımız da var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!