Bu kez ‘bomba’ mail’ler

Güncelleme Tarihi:

Bu kez ‘bomba’ mail’ler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 00:00

KIZIL Hackerlar olarak bilinen, başta Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitelerini hack’leyerek belge yayınlamasıyla gündeme gelen Redhack, bu kez de kendilerine mail yoluyla gelen istihbarat belgelerini açıkladı.

Haberin Devamı

Redhack, paylaştığı belgelerin Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı’na ait olduğunu iddia etti. Reyhanlı saldırısından sonra hazırlandığı ileri sürülen belgelerde Suriye’nin Rakka şehrinde bomba yüklenen 3 aracın Türkiye’ye yönelik saldırıda kullanacağı istihbaratı dikkat çekti. Belgede şöyle denildi: “25 Nisan 2013’te alınan (Suriye ülkesi Rakka şehrinde El Nusra Cephesi’nde faaliyet gösteren şahıslarca 23 Nisan 2013’te Mazda 323, KIA Rio ve markası ve modeli tespit edilemeyen bir araçla birlikte toplam 3 araca bomba düzeneği yerleştirildiği, bu araçlarla ülkemize yönelik bir saldırıda kullanılacağı) konulu bilgi notunda geçen eylem planlamasıyla paralellik arz ettiği değerlendirilmekle birlikte son gelişmeler ışığında olayın sınır bölgelerimize ve dolayısıyla ülkemize yönelebileceği bilgisi ilgi (B) ile bildirilmiştir.”

Haberin Devamı

TEKNEYLE GELDİ

Reyhanlı saldırısının şüphelileri Nasır E., Mehmet G. ve Yusuf B.’nin olay öncesi kullandıkları telefonların da yer aldığı başka bir belgeye de yer verildi. Raporda, Nasır E.’nin deniz yoluyla Samandağ’a geçtiği, patlamada kullanılan bombaların da Suriye’den Türkiye’ye balıkçı tekneleriyle getirildiği belirtildi.

KARAYILAN UYARISI

Grubun yayınladığı bir diğer belge ise Murat Karayılan’ın PKK’nın sınırdışına çekilen örgüt üyelerine uyarısı oldu:
“TSK mensuplarıyla herhangi bir temastan kaçınmaları, askeri rahatsız edecek eylem ve hareketlerden uzak durmaları, sürece zarar verecek herhangi bir durumda eylemi gerçekleştirenlerin yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılacağı, talimatlar doğrultusunda hareket etmeleri.”


 
Belgeleri büyütmek için tıklayın...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!