Tek işi ‘Hızlı ve Öfkeli’ oto bulmak

Güncelleme Tarihi:

Tek işi ‘Hızlı ve Öfkeli’ oto bulmak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 00:00

Tüm dünyada başarılı gişe hasılatına ulaşan ve Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan ‘Hızlı ve Öfkeli’ filmlerindeki otomobilleri seçen Dennis McCarthy, önceliği filmdeki aksiyon sahnesini kaldıracak güçteki otomobillere veriyor. McCarthy, “Otomobil veren yine vermek istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Başta otomobil tutkunları olmak üzere aksiyon meraklılarının yıllardır büyük beğeniyle takip ettiği Hızlı ve Öfkeli (Fast&Furious) serisinin son devam filmi ‘Hızlı ve Öfkeli 6’, Cuma günü Türkiye’de gösterime giriyor. Filmin otomotiv sektöründeki etkisi o kadar kuvvetli ki, başroldeki otomobil modeli uzunca bir süre yollarda parmakla gösterilen araç haline geliyor. Peki filmde rol alacak araçları kim seçiyor? Sizin için Fast&Furious serisindeki otomobilleri seçen filmin otomobil koordinatörü Dennis McCarthy ile görüştük. 100 milyon doların üzerindeki film bütçesinde aslan payını oluşturan otomobilleri seçen McCarthy, araçları seçerken öncelikli olarak, sahnedeki aksiyonu kaldırabilecek performansı olup olmadığına baktığını söylüyor.

SAHNEYİ KALDIRMALI

Hızlı ve Öfkeli filmlerinin yanı sıra, Seth Rogen’ın rol aldığı, Michel Gondry’nin Green Hornet filmi ve Jason Statham’ın rol aldığı Ölüm Yarışı filmlerinde de otomotiv koordinatörü olarak görev alan McCarthy, mümkün olduğu kadar farklı türde süper performansa sahip otomobillere yer vermeyi tercih ettiğini söylüyor. Rol alacak otomobillerin filmde çok iyi görünmeleri gerektiğini belirten McCarthy, “Hızlı ve Öfkeli 6’da kusursuz bir çeşitliliğimiz olduğunu düşünüyorum. Yüksek performanslı otomobillerden, yarış otomobillerine; lüks egzotiklere ve hatta bir tanka kadar her şey var” diye konuştu.

OTOMOBİLLER ÇÖPE GİTMİYOR

Otomotiv şirketlerinin filmde yer alarak satışlarında nasıl bir etki yarattığı konusunda bir fikri olmadığını belirten McCarth, “Fakat Dodge, bir önceki film Hızlı ve Öfkeli: Rio Soygunu’ndan beri serinin bir parçası oldu. Bize fazla sayıda 2012 SRT8 Charger, SRT8 Challenger ve RAM kamyonlar sağladılar. Hızlı ve Öfkeli 6 için tekrar çalışmak istediklerine göre eminim otomobillerine yer vermek onlar için olumlu bir sonuç vermiş olmalı” diye konuştu. Öte yandan Filmde parçalanan otomobillerin çok azının çöpe gittiğini belirten McCarthy, “Otomobilleri çarptığımızda o parçaları diğer otomobilleri çalıştırmak için kullanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2 milyar dolarlık gişeye koşuyor

Haberin Devamı

TÜM dünyada büyük hasılat rakamlarına ulaşan Hızlı ve Öfkeli serisi, son filmiyle de yeni bir rekora imza atmaya çalışıyor. Universay Studios’un 2011 yılında en yüksek hasılat yaptığı film olarak Hızlı ve Öfkeli: Rio Soygunu’ndan sonra yeni filmle de gişe rekoru kırması bekleniyor. Rakamlarla Hızlı ve Öfkeli filmlerinin Türkiye ve dünyada ulaştığı hasılatlar:

· Hızlı ve Öfkeli 2001 yılında vizyona girdi. Türkiye’de 179 bin 788 kişinin izlediği film 554 bin 591 TL’lik bir hasılata ulaştı. Tüm dünyada ise toplam hasılat 207.2 milyon dolar oldu.
· İkinci film Daha Hızlı ve Öfkeli ise  2003 yılında viyona gird. Türkiye’de 178 bin 006 kişinin izlediği film 909 bin 403 TL’lik bir hasılata ulaştı. Dünyada ise toplam hasılat 236.3 milyon dolara çıktı.
· Hızlı ve Öfkeli Tokyo Yarışı, 2006 yılında vizyona girdi. 231 bin 604 kişi sayısına ulaşan filmin toplam Türkiye hasılatı 1.6 milyon TL oldu. Dünya genelinde ise hasılan 158,5 milyona ulaştı.
· Hızlı ve Öfkeli 4 2009’da vizyona girdi. Türkiye’de 379 bin kişi seyretti ve 3.1 milyon TL toplam hasılata ulaştı. Dünyada ise toplam hasılat 363 milyon dolar oldu.
· Hızlı ve Öfkeli Rio Soygunu da 2011’de vizyona girdi. Türkiye’de 665 bin 624 kişinin izlediği film  6 milyon liralık hasılat yaptı. Dünyada ise hasılatı 626 milyon dolar oldu.

Haberin Devamı

Dev kadro yeniden birarada

24 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girecek olan ‘Hızlı ve Öfkeli 6’de başrolleri Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson paylaşıyor. Bugüne kadarki en riskli macera için yeniden bir araya gelen Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Chris “Ludacris” Bridges ve Elsa Pataky’ye Badass dizisinden Luke Evans ile Gina Carano da katılıyor. Yeni filmde, Dom (Diesel) ve Brian’ın (Walker) evlerine dönememeleri ve sonsuza kadar kaçak olarak yaşayacak olmaları hayatlarının yarıda kalmasına neden olmuştur. Bu arada Hobbs (Johnson) 12 ülkede, ölümcül yetenekleri olan paralı sürücülerden oluşan bir organizasyonu takip etmektedir. Hobbs, Dom’dan en seçkin takımını Londra’da toplamasını ister. Böylece evlerine dönebilecekler ve ailelerini yeniden bir araya getirebileceklerdir.

Haberin Devamı

İkinci el otomobil ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!