Kürtler konfederasyon olabilir

Güncelleme Tarihi:

Kürtler konfederasyon olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 00:00

Suriye’de PKK’ya yakın Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, Suriyeli Kürtler için Irak’taki özerk Bölgesel Kürt Yönetimi’ni değil AB’yi model aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Londra’ya yaptığı ziyarette Kürt haber sitesi Rudaw’a konuşan Müslim, “Ben Suriye’de yaşayan bir Kürt’üm. İran’da da Kürtler var. Hepimiz Ortadoğu’da kurulacak demokratik bir konfederasyon altında birleşebiliriz. Böylece Kürtler sınırları değiştirmeden birleşebilir” dedi. Suriyeli Kürtlerin durumunun Irak’takinden farklı olduğunu söyleyen Müslim, “Ama çok dikkatliyiz. Kürtler ve Araplar arasında bir sınır çizmek istemiyoruz. İstediğimiz Suriye içinde haklarımıza sahip olmak, bölünmüş bir Suriye değil” diye konuştu.

Barzani sınıra birlik gönderdi

Suriye’de PYD ile Barzani’ye yakın Suriye Kürt Demokrat Partisi (SKDP) arasındaki gerilim sürüyor. SKDP’nin 75 üyesi Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrasi (KDP) yöneticileri ile görüşmek üzere Irak’a geçmek isterken Kürt Yüksek Konseyi tarafından gözaltına alındı. Barzani gözaltındaki kişilerin serbest bırakılmasını istedi. Bölgesel Kürt Yönetimi de bazı özel birliklerini sınıra sevk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!