Çukurambar iddiası

Güncelleme Tarihi:

Çukurambar iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

TOKİ, bombalı saldırıdan sonra arsa arayışını hızlandıran ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ile temasların sürdüğünü söylerken, Mimarlar Odası’ndan “Çukurambar’daki 57 bin metrekarelik eski Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arsası için mutabakat imzalandı” iddiası gündeme geldi.

Haberin Devamı

Bir süredir şehir içinde kalan elçilik yerleşkesini taşımak için hazırlık yapan ABD Büyükelçiliği, bu çalışmaları bombalı saldırının ardından hızlandırdı.

İKİ PARÇALI ARAZİ
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile görüşmeler yaptı. Temaslar sırasında Atatürk Orman Çiftliği’nin 1983’de Gazi Üniversitesi’ne devrettiği bir arsa gündeme geldi. Üniversitenin de daha sonra TOKİ’ye devrettiği iki parçalı Çukurambar’daki 57 bin metrekarelik arazisi üzerinde duruldu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’dan “Çukurambar’daki arazi 25 Nisan tarihli mutabakatla ABD Büyükelçiliği’ne verildi” iddiası geldi. Hakkan, Hürriyet’e, “Elimizde TOKİ ile ABD Büyükelçiliği arasında imzalanan 25 Nisan tarihli mutabakat belgesi bulunuyor. Ama henüz bu protokole dönüşmemiş. Bu belge bize Çukurambardaki arazinin büyükelçiliğe devredildiğini gösteriyor. TOKİ, bunu yalanlarsa belgeyi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

ARAYIŞLARI DEVAM EDİYOR

Arayışın sürdüğünü ve büyükelçiliğe bir arsa tahsisinin henüz netleşmediğini belirten TOKİ yetkilileri ise “Ne Ankara Büyükşehir Belediyesi, ne de TOKİ ile bir protokol aşamasına geldik” bilgisini verdiler.

Haberin Devamı

ABD arsa için 3 kriter arıyor

TOKİ yetkilileri, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin ise yeni yerleşke için “Güvenlik, şehir dışı ve büyük arazi” kriterlerini aradığını anımsattılar. Yetkililer, “Büyükelçiliğin talebi, diplomatik amaçlı talepler doğrultusunda Dışişleri Bakanlığı’na da iletildi. Uygun bir arsa bulunması ve şartlarda anlaşılması durumunda ilk önce Dışişleri Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması gerekecek. Araziyle ilgili son kararı Başbakan Tayyip Erdoğan verecek” dediler.

Bölgedeki satılık arsa ilanları için tıklayın

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!