Reyhanlı kefenleri

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı kefenleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Antalya’da Halkevi üyesi 60 kişilik grup, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için temsili kefen giyerek, saldırıyı ve hükümeti protesto etti.

Haberin Devamı

Dün öğle saatlerinde Kazım Özalp Caddesi’nde toplanan grup, üzerlerinde kefenler, ellerinde saldırıyı ve hükümeti protesto eden dövizlerle yürüyüşe geçti. Sessiz yürüyüşte, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu istifaya davet eden, yaşanan patlamanın sorumlusu olarak AK Parti iktidarını gösteren ve üzerinde Reyhanlı’daki patlamanın hemen sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı dövizler taşındı. Yürüyüşün ardından kentin işlek Kalekapısı’na gelen grup patlama hayatın kaybedenleri anmak adına temsili kefen giyen eylemciler sırt üstü meydana yattı.

ANTAKYA’DA 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Reyhanlı’daki bombalı saldırıları protesto eden İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Halkevleri mensupları, olayın meydana geldiği saat olan 13.55’te Antakya, Ulus Meydanı’nda toplanarak, hükümet aleyhinde slogan attı. Yaklaşık 3 bin kişinin, ellerindeki Türk bayraklarıyla Sanayi Caddesi’nden yürüyerek geldikleri Ulus Meydanı’nda, ‘Reyhanlı’nın hesabı sorulacak’, ‘Tayyip istifa’, Alevi-Sünni elele faşizme karşı’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı. Göstericiler, çaldıkları düdüklerle de olaylara tepki gösterdi. CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ile Refik Eryılmaz da meydana gelerek, mitinge destek verdi. Yürüyüş, gösteri olaysız sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!