Başbakan'a sıradışı övgüler

Güncelleme Tarihi:

Başbakana sıradışı övgüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Çanakkale'ye müjde verdi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çanakkale programına ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret ederek başladı.

Valilikte ziyaret defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Kafkas’a Vali Tuna çeşitli hediyeler verdi. Agah Kafkas, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kafkas’ı, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve çok sayıda partili karşıladı.

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, uzun süredir yapılması planlanan, ancak arsa sorunu nedeniyle geciken 500 Yataklı Devlet Hastanesi yatırımıyla ilgili müjdeyi verdi. Kafkas, 105 milyon liraya mal olacak yeni hastanenin 2015 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı. Çanakkale’nin dünyanın en güzel kenti olduğunu, ancak en büyük sorunun Ankara’dan payını alamaması olduğuna dikkat çeken Kafkas, “Şimdi Ankara payını vermek istiyor, Çanakkaleli almamakta direniyor. Böyle garip bir durum var. Çanakkale’de yapacağımız bu hastane 105 milyon liraya mal olacak. Tek kalemde Çanakkale tarihinde yapılmış en büyük yatırım. Ama biz 5 senedir birilerinin peşinde geziyoruz. Arsa problemi nedeniyle. Bu kafa şunu gösteriyor. Ege bölgesinde geziyorsun. Arabaya biniyorsun, eğer arabada uyumuşsan nerede uyanıyorsun. Şehir merkezine girdiğin zaman anlıyorsun ki ben bir CHP mıntıkasına girdim. Yollar bozuk. Çünkü kaymak gibi otobanlardan gelip şehir merkezine girdiğin anlaşılıyor” dedi.

Haberin Devamı

TAYYİP ERDOĞAN FARKI

Çanakkale’ye yapılacak hastanenin şimdiye kadar tamamlanıp hizmete girmiş olması gerektiğine dikkat çeken Kafkas, “Çanakkale’ye biz haksızlık yaptık ve zaman kaybettirdik. Bundan sonraki süreçte bu hastane ile ilgili ödenek problemine izin vermeyeceğiz. İhaleyi alan müteahhidin hastaneyi biran önce tamamlaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2015 yılında hastaneyi tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah ihale tamamlanıp temel atılırken müteahhitle oturup bir pazarlık da yaparız. Bu Başbakanımızın sünnetidir ya. Tayip Erdoğan farkı budur. Eskiden böyle büyük bir hastane 15 sene sürerdi. Her yıl keşif artışları yapılırdı. Ne zaman biteceğini Allah’tan başka kimse bilmez. Çünkü müteahhit o işi bitirmez ve her yıl keşif artışı alarak daha fazla para kazanırdı. Böyle sürer giderdi. Şimdi biz ne yapıyoruz, temelini atarken açacağımız günün saatini veriyoruz. Bu Tayip Erdoğan sünnetidir. Tayip Erdoğan Türk siyasetini temize çekerken Türk yönetiminin anlayışını, mantığını, vicdanını, yönetip iş yapma şeklini de
temize çekmiştir” dedi.

Haberin Devamı

İFLAS ETTİREN ADAM

AK Parti ve Tayip Erdoğan’ın Türkiye’de dünya siyaset bilimcilerini iflas ettiren adam olduğunu söyleyen Kafkas, “Dünya siyaset bilimcilerinin bildiklerini, ezberlerini bozan, bildiklerinin kendilerinin işine yaramadığını, yeni bilgiler öğrenmeleri gerektiğini öğreten adamdır. Yani 10 yılda Türk ve dünya siyasetinde bu kadar kısa sürede bu kadar büyük işler başarıp marka haline gelmiş dünyada böyle bir başarı öyküsü yok. Türkiye 2002’den buyana muazzam bir gelişme sağladı. Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdik. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye artık rol model ülke olarak takdim ediliyor. Eski bakanımız Harward'da ders vermeye çağrılıyor. Ben Çalışma Ekonomisi mezunuyum. O yıllarda okuduğumuz zaman sosyal devlet modeli olarak Almanya gösterildi. Avrupa’daki ülkeleri imrenirdik. Bugün Allah’a şükür Almanya’nın halkına sunduğu sağlık hizmetlerinden biz çok daha kapsamlısını sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, gün içinde Gökçeada’yı ziyaret edecek. Akşam ise Şehit Tıbbiyelileri anma törenine katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!