Oto pazar yeri çatışması: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Oto pazar yeri çatışması: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 10:58

KONYA’da otopazar yeri kiralama meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 27 yaşındaki Emrullah Özkal başından vurularak öldürüldü. Olaydan sonra otomobille kaçan cinayet zanlısı 2 şüpheli, polisle yaşadığı kovalamaca sonrası yakalandı.

Haberin Devamı

Otopazarını işleten kişiler ile burasını kısa süre önce kiraladıklarını öne süren kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma, kısa süre sonra silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada otopazarda görevli 27 yaşındaki Emrullah Özkal başından vuruldu. Ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Emrullah Özkal kurtarılamadı. Olay yerine gelen polisler güvenlik önlemi alırken, çatışma yerinde çok sayıda kovan buldu.

Polisler, görgü tanıklarından aldıkları bilgiler doğrultusunda Emrullah Özkal’a ateş ettiği öne sürülen şüphelilerin beyaz renkli bir otomobil ile kaçtığı belirledi. Yapılan araştırmada bu otomobilin Hüdai Caddesi’nde olduğu tespit edildi. Polis araçta bulunanlara ’dur’ ihtarında bulundu. Yaklaşık 20 dakika süren kovalamaca ardından otomobil merkez Karatay İlçesi Sedirler Caddesi’nde durduruldu. Otomobilde bulunan 40 yaşındaki Mustafa A. ile 39 yaşındaki Ali E. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Polisin yaptığı araştırmada cinayette kullanılan tabancanın, otomobil durdurulduktan sonra aracın altına atıldığı tespit edildi. Tabancaya el konuydu. Otomobilde çok sayıda boş kovan, 10 mermi ve bir miktar esrar maddesi bulundu.

İki grup arasında 1 haftadan bu yana oto pazar yerinin kiralanması konusunda tartışmanın sürdüğübelirtilirken polisin Mustafa A. ve Ali E.’nin yanı sıra iki gruptan 6 kişiyi daha gözaltına aldı. 8 şüphelinin sorgusuna Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!