Show TV ve BMC’ye TMSF el koydu

Güncelleme Tarihi:

Show TV ve BMC’ye  TMSF el koydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

TMSF, Çukurova Grubu’na ait Show TV ve BMC’ye el koydu. TMSF açıklamasında, “Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiştir” denildi ve diğer şirketlerin de incelendiği belirtildi.

Haberin Devamı

MEHMET Emin Karamehmet’e ait Çukurova Grubu şirketlerinden Show TV ve BMC’ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu. Yapılan açıklamada, grubun bankacılık borçlarından (yaklaşık 75 milyon dolar) doğan yükümlülüklerini kendilerine tanınan süreye rağmen yerine getirmediği, ileride telafi edilmez kamu zararına yol açmaması için bu yola başvurulduğu kaydedildi.

BORCUNU ÖDEMEDİ

TMSF’nin açıklamasına göre; kurum, Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. A.Ş. ve BMC San. ve
Tic. A.Ş.’ nin yönetimini devraldı. Daha önce de çeşitli zamanlarda yönetim ve denetimi TMSF’ye devir olunan şirketler, Çukurova Grubu ile yapılan protokoller
çerçevesinde iade edilmişti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan açıklamada “Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu (yaklaşık 75 milyon dolar) zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır. Bu durumda, ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon’a devri zorunluluğu doğmuştur” denildi.

Haberin Devamı

DİĞER VARLIKLARI İNCELİYORUZ

TMSF açıklamasında, kurumun, kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam ettiği de vurgulandı ve “TMSF kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!