Alkol paketinde 'hafız' bütçesi

Güncelleme Tarihi:

Alkol paketinde hafız bütçesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

Daha çok alkollü içeceklere sınırlama getiren yönüyle tartışma konusu olan torba teklif, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuran kurslarında “hafızlık” eğitimi alan öğrencilere bütçe ayırıyor.

Haberin Devamı

Diyanetten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yatılı Kuran kurslarının fiziksel koşullarının kötü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu maddeyle, Diyanet’e bağlı Kuran kurslarına parasal destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bu Kuran kursları ve pansiyonlarının koşulları çok kötü. Şimdiye kadar buralar Diyanet’in ayırdığı sınırlı bir bütçe ve cami cemaatinin yaptığı bağışlar sayesinde ayakta duruyordu. Ancak yeterli olmadığı görüldü.”

ALKOL YASAĞI KOMİSYONDA YUMUŞADI

Alkollü içki satış ve pazarlama kurallarını yeniden düzenleyen torba kanun kamuoyunda tartışma yaratacak şekliyle kabul edilirse, sadece alışveriş merkezleri, bakkallar, büfeler, tekel bayileri değil; turizm teşvik belgesine sahip olan ve Turizm Bakanlığından ruhsat alan oteller de dahil olmak üzere, 100 metre yakınında bir eğitim kurumu bulunan satış noktası ve restoranlarda içki satılamayacak.

Haberin Devamı



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!