Vapur kazası ucuz atlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Vapur kazası ucuz atlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 07:15

KARAKÖY açıklarında arızalanan ve motorunda yangın çıkan bir şehir hatları vapuru, kontrolü kaybederek iskelede bekleyen başka bir vapura çarptı.

Korku ve paniğe neden olan kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.İddiaya göre kaza saat 19.00’da Karaköy iskelesi açıklarında meydana geldi. Üsküdar iskelesinden hareket eden Şehir Hatları Müdürlüğü'ne ait ‘ŞH-BEYKOZ’ isimli şehir hatları vapuru, Karaköy açıklarında motorunda çıkan arıza ve yangın sonucu kontrolünü kaybetti.

‘ŞH-BEYKOZ’ isimli vapur, Karaköy iskelesinde bekleyen başka bir şehir hatları önce burun kısmında çarptı ve yanından sürterek yanından geçti. Meydana gelen kazada her iki gemide maddi hasar oluştu. Vapurun içerisine yayılan duman ve çalan alarm sesleri yolculara korkulu anlar yaşattı. Bazı yolcular can simitlerini taktı. Mürettebat sürekli yolculara sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Daha sonra bir botla gemiye yaklaşan gemi söndürme ekibi, oksijen maskeleriyle makine dairesine inerek yangına müdahale etti. Vapur yaklaşık yarım saat iskeleye yanaşamadı. Arızanın giderilmesinin ardından vapur içinde bulunan 140 yolcu, Eminönü iskelesinde indirdi. Teknik inceleme için vapurun seferden alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!