Yetiş Ayşe

Ayşe Hanım Ankara’da Nihal Tuncer beslenme ve diyet merkezi ücretsiz hizmet verebileceğini yazmış, numarasını alabilir miyim?

Haberin Devamı

Bir arkadaşım için istiyorum.

Teşekkürler
Aynur
 
CEVAP: Aynurcum, iletişim bilgilerini en kısa zamanda sana ileteceğim, sevgiler.


…..

GÜZEL KIZIM İÇİN LÜTFEN BANA YARDIM EDİN

Sevgili Ayşe Hanım,
Öncelikle şunu belirterek söze başlamak istiyorum. Ben, ömrüm boyunca her daim mücadeleci, savaşçı bir insan olarak kendi ekmeğimi kazanmayı ve kimseye el açmamayı bir şekilde başardım.15 yaşından beri çalışıyorum ki şu an 31 yaşındayım. Fakat söylediğim bu süreç 3 önce sona erdi.
Evlenmiştim, her şey yolunda gidiyordu eşimle ta ki bir çocuğumuz olana kadar!
Kızımızın oluşuyla birlikte eşim beni, hayatını mahvetmekle suçlamaya başladı ve çocuktan sürekli şikâyet etti.
Zamanla derinleşen uçurum boşanmamızla son buldu.
O günden beri kızımla İstanbul'da yalnız yaşıyorum fakat evim kira ve ben 3 yıldır hiçbir ayrım yapmaksızın her türlü işte çalıştım.
Şu an da yine asgari ücretle çalışıyorum ki kiramı verdikten sonra kızımın masrafları, faturalar, mutfak alışverişi ve diğer tüm giderlerim için elimde sadece 150 lira kalıyor!
Eski eşim tazminat ya da nafaka ödemedi, ödemiyor.
Eşimin ailesi kızımla asla ilgilenmiyor ki onlarda Kayseri'deler zaten.
Kızım 5 yaşında ve önümüzdeki dönem okula başlayacak, yapılan testlerde üstün zekâlılar grubuna dâhil olduğu ortaya çıktı fakat bırakın ona iyi bir eğitim koşulu hazırlamayı ben inanın mutfak dolabını dolduramıyorum...
Yiyecek, giyecekten tutun da oyuncağa kadar kızıma ihtiyacı olan hiçbir şeyi alamıyorum.
Kendim dahi kardeşimin eskilerini giyerek idare ediyorum.
Benim ailemin yardımcı olup olmadığını sorabilirsiniz ama zaten annem ve babam ayrıydılar.
Babam yaşamım boyu bize hiçbir maddi ve manevi destekte bulunmadı zaten. Kendi çocukluğumu da yardımlarla atlattığım bir ailede yetiştim.
Yaşam hikâyemden çalışmaya ve yoksunluğa alışık olduğumu görmüşsünüzdür. Yani ben kendim için asla bir şey istemiyorum ama çocuğum, güzel kızım için lütfen bana yardım edin! Lütfen! Öyle bir çukurdayım ki medet umacağım Allah'tan başka kimsem yok! Param, sağlık sigortam ya da bir desteğim yok! Son çare olarak size bu mesajı yolluyorum ve kızım için tekrar rica ediyorum: lütfen yardım edin...

Ayşe

Haberin Devamı

CEVAP: Ayşe’m, adaşım, Allah yardımcın olsun öncelikle. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim. Seni de güzel kızını da sarılarak öpüyorum.


…..

Haberin Devamı

BURS VE BİLGİSYAR

Merhaba Ayşe Hanım ben Salih, Balıkesir üniversitesi’nde uygulamalı bilimlerde 2. sınıfta okuyorum ailemin durumu kötü olduğu için bana maddi açıdan yardımları olamıyor.
Burs talep ettim devletten çıkmadı. Tek çarem siz kaldınız. Böyle giderse okulu falan bırakacağım artık 300TL ev kiramı + 60 TL yol masrafım oluyor.
İş arıyorum okul saatlerime ters olduğu için iş de bulamıyorum en son çare sizi duydum BURS verecek bir hayırsever vatandaş yok mu hiç gerçekten zor durumdayım, Allah aşkına bir yardım.
Ve bilgisayar lazım oluyor derslerim için onu da geçtim. Ayşe Hanım yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlara iletirseniz çok duacı olacağım ne olur yardım edin.
Salih

Haberin Devamı

CEVAP: Salihcim, daha önce de yazmıştın, cevap gelmediği için tekrar yayınlıyorum inşallah bu sefer burs bulabilirsin. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar.

…..

BURS

Merhaba ablacım,
Sana kız kardeşim için yazıyorum. Babam 4 sene önce iflas etti. O zamana kadar çevremizde olan insanlar tek tek uzaklaştılar bizden. Durumumuz iyiyken biz insanlara yardım ederdik, ne zaman Çark tersine döndü kendi sülalemiz bile bize yüz Çevirdi. Bu kötü gelişen olaylardan yüzünüzü güldüren kardeşimin SBS den 480 puan alarak Bornova Anadolu Lisesi’ni (İzmir) kazanması oldu.
Biz o dönemde Antalya ve Belek’te yaşıyorduk. Ben de Dokuz Eylül Üni./ Jeofizik mühendisliğini kazandım o dönemde. İflas edince ve okul nedeni ile bizi Antalya ya bağlayan bir sebep kalmadı.
İzmir'de hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Babam işsiz, daha doğrusu daimi iş bulamıyor. Evimiz kira. Kardeşim ve ben okuyoruz. Benim derslerim neredeyse tüm gün olduğundan babama yardımcı olamıyorum. Kardeşim bu sene lise son sınıfta onca sıkıntılara rağmen Çok başarılı ve ÖSS’ye hazırlanıyor.
Allah nasip ederse mülkiye de okuyup savcı olmak istiyor. Bizim imkânlarımız sınırlı hatta hiç yok.
Bazı burs veren yerlere başvurduk ama geri dönen olmadı. Aklıma sen geldin ablacım. Senin bu kapıları açman bize göre Çok daha kolay.
Saygın bir cemiyet insanı olduğun için burs veren hayırsever insanlar tanıyorsundur. Bize bu konuda köprü olursan, elimize mesleğimizi aldığımızda gönül borcumuzu Ödemek Üzere kapını çalarız.
Yüzün kadar gönlünün güzelliğini de gösterdin ya sana nasıl dua ediyoruz bir bilsen.

Haberin Devamı


Ebru
CEVAP: Ebru, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim.

…..
 


ENGELLİ HAVVA’YA AMELİYAT YARDIMI

2. Kattan, 4 metreden balkondan aşağı düştüm. Ayak bileğim parçalı kırık 20.12.2010 kırığı ayaktan bunu da oldum.
Bu son ameliyatımı olamıyorum.
 23.8.2010 lomber vetrebra kırığı, bel kırığı aynı tarihte ayanımdan ameliyat geçirdim.
 bu tarihte 10.4.2011,de protez ve platin ameliyatı oldum.
all ve epilepsi hastasıyım şimdi İstanbul özel … hastanesi’nde son defa tendon ameliyatı olmam gerekiyor yürüyebilmem için. Nöbetlerim sık oluyor, son defa yürümem için ameliyat olmam gerek desteklerinizi bekliyor umutsuzca bu kardeşimiz.
Not detayları kendisi size anlatır aradığınızda adı: Havva
Serpil 
CEVAP: Serpil Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim.

 

…..

Haberin Devamı

BABASIZ BEBEĞE DESTEK

Merhaba Ayşe Hanım
Uzun zamandır sizi takip ediyorum, hiç tanımadığınız birinden yardım istemek gerçekten çok zormuş ama o kadar umutsuzum ki işin içinden çıkamıyorum, durumumu size kısaca anlatayım, 6 aylık hamileyim, 1yıllık da evliyim.
Hamile olduğumu öğrendiğim hafta sevincimi yaşayamadan dünya başıma yıkıldı sanki eşimin beni kandırarak bir sürü borcun altına soktuğunu öğrendim.
 Meğer eşim ruh hastasıymış, bana bunu ailesi söyledi ve başımın çaresine bakmamı, yardım edemeyeceklerini söylediler.
Bunun üzerine ailemin evine sığındım, eşim de ortadan yok oldu, ne benim ne çocuğun sorumluluğunu üzerine almıyor. Doğumumu yapacak param yok şu anda ama ben sizden para değil de doğacak erkek bebeğim için yardım istiyorum.
 Ne olursa hiç bir şey alamıyorum bebeğime, hayır severlerin göndereceği kıyafet olur, bebek yatağı olur, ne olursa, şimdiden Allah herkesten razı olsun.

Rumuz İzmirli Anne
 
CEVAP: değerli okur dostum Allah yardımcın olsun. İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim.
Öpüyorum sarılarak.


…..

ÇENE AMELİYATI

Merhaba Ayşe Hanım,

Yeni programınız hayırlı olsun. Çok başarılı olmanızı temenni ediyorum.
Ayşe Hanım, ben arkadaşımın abisi için size yazıyorum.
Kendisi 29 yaşlarında ismi Olcay, küçükken çenesi kırılmış, bugüne kadar kendisini hissettirmemiş bu durum. Birkaç ay öncesine kadar çenesinin kırık olmasından dolayı şiddetli ağrı sonucu doktora gittiklerinden ameliyat denilmiş ama doktorlar konuşma yetisini kaybedebileceği riskinden bahsetmiş. Geçim sıkıntısı çeken insanlar.
Üstelik eşi de, bu rahatsızlığından dolayı da terk etmiş evi. Şunu demek istiyorum, sizin tanıdığınız, ekranlara konuk olan dalında uzman olan doktorlara aracılık etmeniz ve bu insanın hayata sağlıklı bir şekilde kazandırılmasına vesile olmanız. Ben size ulaşacağımı söylemiştim, heyecanla sizden gelecek cevabı bekliyorlar.

Yasemin

CEVAP: Yasemincim, öncelikle geçmiş olsun. Bu konuda bir araştırma yapıp sizinle iletişime geçelim. Haber bekleyin. Sevgiler.


…..

DİYETİSYEN

Sevgili Ayşe yazılarını ilk günden itibaren takip edenlerdenim. Hatta bir ara yardım da istedim ama kısmet olmadı.
Bugünkü yazında Nihal hanım’ı okudum.
Ekonomik nedenlerden ötürü bir türlü diyetisyene gidemedim. Akrabam olan bir diyetisyen 450 TL istedi. Kendimi arındırmak değil amacım ve biliyorum belki de benden daha çok ihtiyaç sahibi vardır. Ben sadece şansımı denemek istedim. İsmimi yazmazsan sevinirim
Sevgilerimle

CEVAP: iletişim bilgilerini en kısa zamanda sana ileteceğim, sevgiler.


…..
 

SARA HASTASINA VE AİLESİNE YARDIM

Merhaba Ayşe Abla;

Yazılarını her zaman takip ediyorum ve sana ömür boyu başarılar diliyorum.

Senden bir tanıdığım için yardım istiyorum. Durumları gerçekten anlatılmayacak kadar kötü.
Anlattığım arkadaşın eşi sara hastası ve geçen gün sara nöbeti geçiriyor ve yanan sobanın üstüne düşüyor.
Eşi eve gelene kadar eli sobanın üstünde kalıyor ve durumunu siz düşünün. Ameliyat geçirdi, çalışacak durumu yok.
Biri yemek verirse karınları doyuyor.
3 çocuğu var, 4 yaşında ve ilkokula giden erkek ve ortaokula giden kız çocuğu var.
Her türlü yardıma (kıyafet, yemek, para) ihtiyaçları var
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum

Ben İstanbul tuzladayım ama yardım istediğim aile Ordu/ Gölköy’de

İyi Çalışmalar

Sevgi

CEVAP: Sevgicim, geçmiş olsun. Okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa sana yönlendireceğim.
Öpüyorum.

 

…..

Bakırdağ İlkokulu DEVELİ/ KAYSERİ
Kayseri ili Develi ilçesi Bakırdağ İlkokulu Müdürüyüm.Okulumuzda bir adet bilgisayar, projeksiyon makinesi ve ses sistemine ihtiyaç duymaktayız. Yardımcı olursanız çok memnun kalırız.
İHTİYAÇLARIMIZ:
1) Bir adet bilgisayar
2) Bir adet projeksiyon makinesi
3) Ses sistemi
4)Hikâye Kitapları
5)Fazla Detaylı Olmayan Ansiklopediler
6)İlkokul Seviyesine Uygun Soru Kitapları, Test Kitapları, Derslere Yardımcı Kaynaklar
Öğretmen ve Okul Müdürü: Mesut KÖKSAL
Okul Sabit Numarası: 0352 626 33 39 Cep Tel: 0543 877 25 41
Okul Açık Adresi: Bakırdağ Köyü DEVELİ/KAYSERİ

….


biz göz göze gelindiğinde yüzlerin kızardığı
el ele değdiğinde bakışların kaçırıldığı
ve çok özlem çekildiğinde de
mektup kâğıtlarının uçlarının yakıldığı
bir zamanın gençliğiydik,
öyle hileyi hurdayı bilmez
büyüklerin yanında densizlik etmez
kimsenin de günahına girmezdik.
bizi dünyaya leyleklerin getirmediğini
ancak orta okul sıralarında öğrenirdik...

biz
karmaşayla dolu olan bir devrin
karmakarışık yüzleriydik,
misket oynarken
az ötemizdeki sağ sol
çatışmalarına tanık olup
vurularak öldürülenlerin
üzerlerine gazete kağıtlarının örtülüşünü
korku dolu gözlerle izlerdik,
duvarlara çeşit çeşit sloganları yazanları tanır
ama hep tanımazdan gelirdik,
biz darbeyi de gördük
ama o an bizden ne aldığından ya da
bize ne verdiğinden bi haberdik

yeri geldi
yağ kuyruğunda beklemekten yorulan
babalarımızın yerine sıraya girdik,
kazara iki sana yağı kapabildiysek
kendimizi bi halt zannederdik,
o zamanlar kumbara çok revaçtaydı ya
her şeyi sineye çekip biriktirmesini
galiba o aralarda öğrenmiştik...

her şey vardı da aşk yok muydu
vallahi vardı hem de en alası vardı,
biz sevmeyi
ağbilerimizin ablalarımızın
birbirlerine gönderdiği mektupları
bir tipitip sakızı karşılığında
getirip götürürken öğrendik,
yani bir nevi aşkın stajyerleriydik,
staj biter bitmez
Ayşe’yi de sevdik, Fatma’yı da sevdik,
Zehra’yı da sevdik
Sevdik de sevdik
ama biz
facede tanışmadan sevdik,
kamerada bakışmadan sevdik,
cepte konuşmadan sevdik
Allah ne verdiyse kanlı canlı sevdik işte.

biz babalarının korkusundan
sokaklarından bile geçemezdik,
bakkala manava çıkarlarda
bir parçacık yüzlerini görürüz diye
kuytu bir köşede
saatlerce kuşlar gibi tünerdik,
üç dakikada olsa seslerini duyalım diye
zar zor bir jeton bulur
ama telefona meraklı anneleri çıkınca
korkumuzdan ahizeyi nereye koyacağımızı bilemezdik...

o zaman
yeni yetme bir gençliğimiz
bir tren dolusu da hayallerimiz vardı,
acele edenler
Ayşe’den Fatma’dan Zehra’dan birisini aldı
yetişemeyenler ise istasyonda kaldı,
kimimiz umduğumuzu bulduk
kimimiz nasibimizle avunduk
aradan çok zaman geçti ya
hepimiz ayrı ayrı yerlere savrulduk,
şimdi kim mutlu
kim mutsuz bilemem
zaten bilsem de burada söyleyemem
tek bildiğim
ne yapsam da ne etsem de
kendimi yırtsam da o eski günlere kesinlikle geri dönemem....

Haşim ALIŞ


Ayşe Hanım, bu beyefendi çok zor şartlarda; gece gündüz demeden çalışıp, evlatlarının rızkını çıkarmaya çalışırken ; böyle de güzel şiirler ve şarkı sözleri yazıyor..
Bir hedefi de bunları; değerini bilecek sanatçılara ulaştırabilmek... Yardım eder misiniz? Lütfen. Sadece kendi yağıyla kavrulduğu hayatına bir hoş lezzet eklemek istiyor. Başka da hiç bir isteği yok. Lütfen, yardım edin...

Şiir köşenizde yer alırsa belki birinin dikkatini çeker. Ne dersiniz?

Şimdiden sonsuz teşekkürler. Sağolun varolun...
CEVAP:Şiiri yayınladım, inşallah birilerinin dikkatini çeker.

…..

Yazarın Tüm Yazıları