Türk’e böyle Alman’a böyle

Güncelleme Tarihi:

Türk’e böyle Alman’a böyle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

Berlin’de Jonny K.’yı döverek öldürmekle suçlanan 5’i tutuklu 6 Türk gencinin yargılanmasına dün başlandı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaa329f018fbb8f88d0aef
Tutuklu Türk gençlerinin cam kafeslerde yargıç önüne çıkması, neo-Nazi terör çetesi elebaşı Beate Zschaepe’nin neden kelepçesiz salona alındığı sorusunu gündeme getirdi.

JONNY K. DAVASINDAN KARELER

Berlin’de geçtiğimiz yıl 14 Ekim’de, Berlin’de bir partisi sonrası Alexander Platz’da 20 yaşındaki Jonny K.’nin dövülerek öldürülmesiyle ilgili altı kişinin yargılanmasına dün başlandı. Tutuklu yargılanan Melih Y., Osman A. ve Hüseyin İ. kurşun geçirmez cam kafeste aralarında mesafe bırakılarak birlikte oturtulurken, Türkiye’ye kaçıp daha sonra teslim olan Bilal K. ile Onur U. ise ayrı ayrı başka cam kafeslere kondu. Tutuksuz yargılanan sanık Mehmet E. ön sırada, Jonny’nin ablası müdahil avukatlarla katil zanlıların önünde oturdu. Mahkeme Başkanı Hakim Helmut Schwenchendick’in kimlik tespitinden sonra dava sanıkların tümünün ifade vereceklerini söylemeleriyle başladı. Yaşı en küçük olan Onur U., okunan yazılı ifadesinde, Jonny’i değil ama arkadaşını dövdüğünü itiraf etti. O gece çok alkol aldığını anlatan Onur U., pişman olduğunu, birbirlerini tanıyan diğer sanıkların kendisine karşı ifade vermelerinden korktuğu için Türkiye’ye firar ettiğini ileri sürdü. Bilal K. ise, sadece Melih ve Hüseyin’i tanıdığını, Akdeniz anemisi hastası olduğu için düzenli ilaç kullandığını, sorumluluğumu yerine getirmek için Berlin’e gelip teslim olduğunu söyledi. Bilal K., “Jonny’e bir kez tekme ile vurdum. O da bacağının üst tarafına. Vurduğumda Jonny ayaktaydı. Çok pişmanım. Olay gecesi tekilla, votka ve viski içtim. Çok alkol aldım” dedi.

‘NASIL HATIRLIYORSUN’

/images/100/0x0/55eaa329f018fbb8f88d0af1


Bilal K. ifadesinde çok alkollü olduğunu söyledikten sonra olay gecesi yaşananları ayrıntılı anlatınca, Hakim Schwenchendick, “Alkol herkeste farklı etki yapar ama bu kadar içtikten sonra olayları nasıl böyle detaylı hatırlıyorsun” diye sordu. Öğle arası sonrası, akraba olan Hüseyin İ. ve Osman A.’nın ifadelerine geçildi. Her iki genç de, kavgayı Onur’un başlattığını ileri sürdüler. Mehmet E. ile Melih Y. de Jonny’ye vurmadıklarını iddia ettiler.

Haberin Devamı

KATİLİ İSTİYORUM

DURUŞMAYA avukatıyla katılan Jonny’nin ablası Tina, Türk gençler ifade verirken zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı. Tek tek gözlerinin içine baktığı sanıkların yüzlerini kapatarak veya çevirerek gözlerini kaçırdığı Tina, “Ben kardeşimi kimin öldürdüğünü bilmek istiyorum” diyerek gözyaşı döktü. Sanıkların aileleri ve arkadaşlarıyla ziyaretçi bölümünde, Jonny’nin arkadaşları da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!