Doktor gelmedi bebek öldü

Güncelleme Tarihi:

Doktor gelmedi bebek öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2004 01:41

Bakladan zehirlenip Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 10 aylık bebek kurtarılamadı. Bebeklerinin ihmal yüzünden öldüğünü iddia eden aile, ‘Çağrılmasına rağmen gelmedi’ dedikleri doktoru suçladı.

MİLAS’ta Dürdane Turan (31) ve kömür işçisi Önder Turan (34) çiftinin 10 aylık bebeği Muhammet, 4 Haziran Cuma günü evde annesinin ezerek verdiği baklayı yedikten sonra fenalaştı. Kusup sararan bebek, Milas Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Saat 18.45’te hastaneye getirilen bebeğe ilk müdahaleyi acil serviste Dr. Mehmet Şahin yaptı. Dr. Şahin, evinde bulunan icapçı çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Şeniz Yüksel’e haber vererek hastaneye gelmesini istedi.

8 kez aradılar

Hemşirelerin de 8 kez hastaneye çağırdığı Dr. Yüksel telefonla talimat vermekle yetindi. Dr. Şeniz Yüksel’in hastaneye gelmediği, nöbetçi doktorlar tarafından tutanakla belirlendi. Yattığı sürece ilaç verilmeyen, serum takılmayan Muhammet 17 saat sonra yaşamını yitirdi. Bebek öldükten sonra gelen Dr. Şeniz Yüksel, anneye ölümü, ‘Çocuğunuzda çok ender bulunan bir virüse rastladık. Bu virüs ölümüne neden oldu. Babada veya amcada da olabilir, hemen test yaptırmanız gerekir’ diye açıkladı.

Mezar açıldı

Ancak çocuk sağken hastanede alınan kan örnekleri Ankara’da özel laboratuvarda test edildi, bebeğin yediği bakla nedeniyle zehirlendiği ortaya çıktı. Ankara’dan gelen rapor sonrası aile savcılığa başvurdu ve bebeğin cenazesi mezardan çıkarılıp İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Dr. Şeniz Yüksel hakkında da soruşturma başlatıldı.

peşini bırakmayacağız

ANNE Dürdane Turan, Dr. Şeniz Yüksel’in 1 milyar liralık hastane masraflarını karşılamayı, karşılığında olayın kapatılmasını önerdiğini öne sürerek şöyle dedi: ‘Çocuğumun hiçbir sağlık sorunu yoktu. Zehirlenme belirtilerini görevliler anladı. Ancak hiçbir müdahale yapılmadı. Her şeyimi harcama pahasına da olsa bu işin peşini bırakmayacağım. Oğlumun göz göre göre ölümüne neden olan doktorun görevine devam etmesini içime sindiremiyorum.’

Doktor: Nöbetçi değildim gitmeye gerek görmedim

İhmalle suçlanan Dr. Şeniz Yüksel hakkında soruşturma başlatıldı. Dr. Yüksel, kendisini şöyle savundu: ‘Hemşirelerle konuşup serum takılmaması için talimat verdim. Gitmeye gerek görmedim. Gündüz bakarım diye düşündüm. Geldiğimde ise bebek ölmüştü. Nöbetçi olmadığım için gitmeye gerek görmedim.’ Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, doktorun göreve çağrıldığında hastaneye gitmesi gerektiğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!