Çeşme’de kiralar uçtu, amortisman süresi 2 yıla indi

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’de kiralar uçtu, amortisman süresi 2 yıla indi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 14:01

İzmir’in gözde tatil beldesi Çeşme’de kiralık ev fiyatları uçtu. Hürriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, “İzmir genelinde kiralık evlerin metrekaresi ortalama 7 TL iken; Çeşme’de 146 TL’yi buldu. Gözde tatil beldesinde amortisman süresi 2 yıla indi” diye bilgi verdi.

Haberin Devamı

Hurriyetemlak.com, İzmir’de ve Türkiye’nin gözde tatil beldesi Çeşme’de emlak fiyatlarını mercek altına aldı. Çeşme’de kiralık ev fiyatları son bir yılda yüzde 17 artarak metrekaresi 146 TL’ye ulaştı.

Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, İzmir’in diğer ilçelerinin Çeşme’nin en az 16 kat gerisinde kaldığına dikkat çekerek “Satılık evlerin metrekare satış fiyatı ortalama 3.250 TL olan Çeşme’de amortisman süresi de 2 yıl. Yani Çeşme’den ev alan 2 yıl içinde verdiği parayı çıkarıyor” diye bilgi verdi.

Satılıklar yüzde 15 prim yaptı

Çeşme’de satılık evler ise bir yılda yüzde 15 kazandırdı. Çeşme’nin otantik tatil beldesi Alaçatı’da metrekare satış fiyatı 3.438 TL’yi bulurken; Ilıca’da ise fiyatlar 4.333 TL’ye yükseldi.

Satılık arazi fiyatlarında da Çeşme liderliğini koruyor. İzmir ortalamasında arazi ortalama metrekare fiyatı 41 TL iken; Çeşme’de 136 TL, Urla’da 79 TL, Kemalpaşa’da 32 TL, Menderes’te 28 TL, Menemen’de 24 TL. En çok artış ise yüzde 29 ile Urla’da.

Haberin Devamı

Ticari gayrimenkul geride kaldı

İzmir’de ticari gayrimenkullerin fiyat ortalaması son bir yılda düşüşe geçti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 2.225 TL sularında olan ticari gayrimenkul metrekare ortalama fiyatı, bu yıl 1.793 TL olarak belirlendi. Kiralıklarda ise yüzde 19 düşerek 14 TL’den 11 TL’ye geriledi.
En sert düşüş Karşıyaka’daki ticari gayrimenkullerde yaşandı. Geçtiğimiz yıla göre fiyatların yüzde 36 daha geride olduğu görüldü.

ÇEŞME’DEKİ KİRALIK EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!