Suçlanan örgütün elebaşı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Suçlanan örgütün elebaşı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 09:40

Reyhanlı'da yaşanan ve Türkiye'yi sarsan saldırılar sırasında patlamanın meydana geldiği bölgede bulunan dersanede okuyan öğrencilerin son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Dersanede okuyan çok sayıdaki öğrenci patlamadan hemen önce büyük hasar gören binadan ayrılmış.

Haberin Devamı

Reyhanlı'daki çifte bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Saldırının baş şüphelisi ise baba Esad döneminde kurulan, Suriye gizli servisi El Muhaberat ile paralel çalışan ve elebaşılığını Mihraç Ural'ın yaptığı Acilciler. Ural'ın  saldırıda adres olarak Esad'a karşı savaşan muhalifleri işaret ettiği iddia ediliyor. Bu arada ilçede üniversitenin tatil edilmesiyle öğrenciler de memleketlerine dönmeye başladı. Aynı şekilde Suriyeli sığınmacıların da Reyhanlı'dan kaçmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

HÜRRİYET REYHANLI'DA/Foto Galeri

Reyhanlı'daki çifte patlamada sadece orduların ve gizli servislerin elinde bulunan yaklaşık bir ton fabrikasyon bomba kullanıldığı ileri sürüldü. Saldırıdan sonra gözaltına alınan 9 kişinin tamamı da Türk vatandaşı. 9 kişinin de içeriden ama Suriye ile temas ve irtibatları olan, El Muhaberat ile paralel çalışan ekipler oldukları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Esad için savaşıyor

Mahir Çayan’dan sonra THKP-C’de bölünmeler yaşanırken THKP-C Acilciler, örgütü daha çok Hataylılar’dan oluştu. Özellikle Hatay’da kök saldı. Örgütün liderliğini Mihraç Ural’ın üstlenmesinden sonra Acilciler’in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri’ni oluşturdu. 12 Eylül’ün ardından Suriye’ye kaçarak Lazkiye’ye yerleşen Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esad yanlısı ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle de Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor. Hafız Esad’ın akrabası olan bir kadınla evli olan Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor. Acilciler özellikle Hatay’da Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyor.

Bakan Güler: İsmini ve faaliyetini bildiğimiz örgüt yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de saldırıdan sonra yaptıkları açıklamada “Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle, El Muhaberat örgütüyle yakın irtibat içinde olan, isimlerini bildiğimiz, faaliyetlerini bilgimiz örgüt tarafından olay gerçekleştirilmiştir. Planlayıcısı, araçları saklayanı tespit etmiş durumdayız. Olayın muhaliflerle ve sığınmacılarla ilgili olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suçlanan örgütün elebaşı muhalifleri işaret etti

Katliamın sorumlusu olarak işaret edilen Mihraç Ural ise internette yer alan açıklamalarında ''Reyhanlı'yı katleden el, Şam'ı da Halep'i de katleden elin kendisidir'' diyerek Suriye'de Devlet Başkanı Esad'a karşı savaşan muhalifleri işaret ettiği ileri sürüldü.

Suçlanan örgütün elebaşı konuştu

Reyhanlı'da patlamanın olduğu bölgede dersane de var. Eğer patlama, öğrencilerin çıkmasının hemen ardından olmasa yetkililer ölü sayısının yüzlerle ifade edilebileceğini söylediler. Fotoğraf: Selçuk Şamiloğlu

Hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarda ölü sayısı 50’ye yükselirken yaşamını yitirenlerden 2’sinin daha kimliği belirlendi. Dün sabah saatlerinde PTT binası yanındaki enkazda bulunan erkek cesedinin 34 yaşındaki İbrahim Yaşar’a ait olduğu tesbit edilirken, bugün sabah saatlerinde PTT binası enkazında bulunan kadın cesedinin ise Ayşegül Kırar’a ait olduğu saptandı. Reyhanlı Devlet Hastanesi morgundan ailelerine teslim edilen cenazeler Reyhanlı Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

BASIN KONSEYİ'NDEN YAYIN YASAĞINA PROTESTO

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!