Mesaj cinayetinde ilginç ceza

Güncelleme Tarihi:

Mesaj cinayetinde ilginç ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 00:00

AYDIN’ın Karacasu İlçesi’nde, bekçilik yapan Yücel Gümüş’ü (27) eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen S.T.(23) ile kendisine yardımcı olduğu iddia edilen kuzeni O.T. (34) hakkında, “Haksız tahrik altında iştirak halinde kasten insan öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Nazilli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı. Gümüş’ü öldüren S.T., 12 yıl 6 ay, ona yardım ettiği iddia edilen kuzeni O.T. ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, 19 Eylül 2012’de, Karacasu Spor Salonu yakınındaki cimnastik aletleri bulunan parkta meydana gelmişti. Polisi ve 112 Acil Servis’i arayan bir kişi, yaralı olduğunu söyledi.

Olay yerine giden ekipler, Karacasu Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü’nde bekçi olarak çalışan evli, iki çocuk babası Yücel Gümüş’ü bıçakla yaralı halde, yanında da S.T. ile kuzeni O.T.’yi buldu. Hastaneye kaldırılan Gümüş, polisin, “Seni kim bıçakladı” sorusuna “Abi tanımıyorum yabancı kişilerdi” diye cevap verdi. Hastaneye kaldırılan Yücel Gümüş, vücuduna aldığı 15 bıçak darbesiyle yaşamını yitirirken, üzeri kanlı olan S.T. ile kuzeni O.T. gözaltına aldı. S.T., sorgusunda cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Adliyeye sevkedilen iki zanlı, tutuklandı. Nazilli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, S.T. ve kuzeni O.T. hakkında “Haksız tahrik altında iştirak halinde kasten insan öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar S.T., O.T. nin avukatı Seyit Ahmet Akyüz ile tarafların avukatları ve ölenin eşi Fatma Emel Gümüş katıldı.

Haberin Devamı

EŞİMDEN SÜPHELENİYORDUM

S.T., hakim önünde verdiği ifadesinde, eşi G.T.’nin  (24) son günlerde cep telefonunu elinden düşürmemesi üzerine şüphelendiğini belirterek, “Öldürdüğüm Yücel, eşim ile aynı yerde çalıştığından tanıyorum. Olay gecesi eşimin cep telefonuna ‘Yücel ağbi’ şeklinde kayıtlı numaradan çağrı geldi. Eşimi, Yücel ile çok samimi olduğu için daha önce uyarmıştım. Eşime kendisinin bu saatte neden aradığını sordum. Eşimin yatak odasına gidip başka telefonla Yücel’e gizlice mesaj attığını gördüm. Daha önceden de eşimin benden uzaklaştığını ve Yücel’le daha fazla samimi olduğu konusunda süphelerim vardı. Bu olanlardan sonra süphelerim de haklı olduğum ortaya çıktı. Telefonu elinden alıp mesajlara baktım. Eşimin telefonun da ‘S. geldi’, ‘Kapatıyorum artık öptüm seni’, ‘İyi uykular bitanem hayatım bebeğim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmelisin’ yazıyordu. Bunları konuşmak için Yücel Gümüş’e telefon edip olay yerine çağırdım” dedi.

ÇOK PİŞMANIM

Haberin Devamı

Gümüş’ü olay günü konuyu konuşmak için çağırdığını, eşiyle ilişkisinin olup olmadığını ve neden bu tür mesajlar attığını sorduğunu belirten S.T., “Yücel bana, ‘Senin eşin çok açık saçık giyiniyor. Onu çok ihmal ediyorsun. Eşine sahip çık. Sana sadece mesajlardan mı bahsetti. Başka zevklerden bahsetmedi mi’ şeklinde cevap verdi. Bu sözler üzerine çılgına döndüm. Bana hakaret etmeye başladı. Ben de kendisine yumruk attım. Yücel, cebinden bıçak çıkardı.Aramızda boğuşma başladı. Bıçağı elinden alıp, rastgele sapladım, yere düştü. Namusumu temizledim. İki kez ihanete uğradım. Şimdi çok pişmanım” dedi. Diğer sanık O.T., ise olaya karışmadığını, suçsuz olduğunu, beraatini istedi. Ölen Yücel Gümüş’ün eşi Fatma Emel Gümüş’te, sanıkların ömür boyu hapis ile cezalandırılmalarını, çocuklarının her gün babalarının ne zaman eve geleceğini sorduklarını, bunlarkarşısında her gün eridiğini söyledi.

Haberin Devamı

SAVCI HAKSIZ TAHRİK UYGULANSIN

Cumhuriyet Savcısı Ali Daş, sanık S.T.’nin, öldürdüğü Yücel Gümüş ile eşi arasında duygusal ilişki yaşandığının, gelen cep telefonu mesajları ile kanıtlandığını, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini, diğer sanık O.T.’nin ise ne kadar olaya karışmayıp, uzakta durduğunu söylemiş olmasına rağmen kendisini almaya gelen ve tanık olarak dinlenen Osman Bayar’a, ‘Çocuğu 15 yerinden bıçakladık, çocuk öldü, konuşsaydı bu olmayacaktı, konuşmadı, bıçakladık” şeklindeki beyanları ile suça iştirak ettiğinin tespit edildiğini belirterek her iki sanığında müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME İNDİRİM YAPTI

Mahkeme heyeti, sanıklar S.T. ile O.T.’nin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde Yücel Gümüş’ü öldürdüklerini belirtti. Mahkeme, S.T.’nin eşi G.T. ile Yücel Gümüş arasındaki sadakat yükümlülüğüne aykırılık teşkil eden ilişkinin verdiği kızgınlık nedeniyle bu haksız fiilin sanıkta oluşturduğu hiddet ve elemin etkisi ile işlediği, sanıkta oluşan hiddet ve elemin boyutu, eylem nedeniyle ölüm olayanın meydana gelmesi sebebiyle zararın ağırlığı dikkate alındığında, alt sınırdan uzaklaşılmasının hakkaniyet ve kamu vicdanındaki adalet duygusu uygun düşeceğini belirtip, önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezası daha sonra duruşmalardaki iyi hali ve olayı haksız tahrik altında işlediği kanaati oluştuğundan cezasını 12 yıl 6 aya düşürdü.

Haberin Devamı

KUZENE 25 YIL HAPİS

Mahkeme, sanık O.T.’nin ise Yücel Gümüş’ü, diğer sanık S.T. ile fikir ve eylem birlikteliği içerisinde kasten öldürdüğünu belirtip önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra, O.T.’nin, yargılama süresince tutanağa geçen olumsuz davranışının bulunmayışı ve iyi hali ile cezanın geleceği üzerindeki muhtemel etkilerini de dikkate alarak cezasını 25 yıla çevirdi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!