iGaranti App Store’da lider

Güncelleme Tarihi:

iGaranti App Store’da lider
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Garanti Bankası’nın, İOS işletim sistemli telefonlarda kullanılabilecek uygulaması ‘iGaranti’, dün itibariyle Appstore’da tüm kategorilerde indirilmede ilk sıraya tırmandı.

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası’nın İOS işletim sistemli telefonlar için yeni hayata geçirdiği uygulama iGaranti, App Store’da ilk gününde indirilme oranlarında tüm kategorilerde birinci oldu. Uygulamanın 1 senede hazırlandığını ifade eden Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, “Tüm dünyada büyük bir mobil dönüşüm yaşanıyor. Telefonlarla dünyaya açılıyoruz. Bugüne kadar internet bankacılığı işlem odaklı kullanıyordu. Bu uygulama ile tüketicilere avantajlı ve cazip ürünler sunacağız. Uygulamanın da ilk gününde büyük telep görmesi bizi mutlu etti. App Store’da indirilme oranında liderliğe yükseldik” dedi. Uygulamada yer alan ‘Akıllı Teklifler’ ve ‘Akıllı Fırsatlar’ kategorileri ile müşteri numarası ya da parola girmeden kullanıcıları fırsatlarla tanıştırdıklarını kaydeden Başer, “Müşteri, ‘Akıllı Teklifler’ kategorisinde her an faizler hakkında bilgi alabilirken, ‘Akıllı Fırsatlar’ kategorisinde de alışveriş ve yeme-içme gibi alanlarda fırsatları yakalaya-bilecek” diye konuştu.

FACEBOOK’LA ETKİLEŞİM
Uygulama için yaklaşık 1 sene önce ABD’de, Facebook, Twitter ve Foursquare gibi teknoloji devleri ile görüştüklerini belirten Başer, “Kişi bir alışveriş merkezinde Foursquare’de bulunduğu yeri bildirince, ‘iGaranti’ de kişinin bulunduğu lokasyondaki avantajları ve fırsatları bildiriyor. Uygulama ile müşterileri gereksiz SMS’lerden kurtarmış olacağız” dedi. Kullanıcılar için kampanyalar düzenleneceğini anlatan Başer, bazı kampanyalarda mobil kupanlar da yer alacağını kaydetti. ‘iGaranti’ kullanıcılarının hesaplarını Facebook ile etkileşim halinde kullanabileceklerini dile getiren Başer, “Facebook’taki arkadaşlarımızı da ‘iGaranti’de görebileceğiz. Facebook’a girmeden ‘iGaranti’ hesabından kişinin fotoğrafı tıklanarak para gönderilebilecek” dedi.

İÇİNDE 24 UYGULAMA VAR
Uygulamanın ilk iPhone kullanıcıları için yapılması ile ilgili olarak Başer, “Müşterilerimizin çoğunluğu iPhone kullanıcısı. Ancak en kısa sürede Android telefonlar içinde olacak” dedi.  Tasarım dışında bütün sistemlerini Garanti bünyesinde hazırlandığını anlatan Başer, iGaranti kullanıcılarının Garanti Bonus’un sağladığı bir çok kampanyadan faydalanabileceğini belirtti.  ‘iGaranti’ içinde 24 uygulamanın var olduğunu kaydeden Başer, “Uygulama için 8-10 milyon dolar arasında yatırım yapıldı. Markafoni, Biletix ve Bonuban gibi şirketler uygulamaya dahil oldu. Bu firmalar Garanti’ye özel indirimler uygulayacak. ‘iGaranti’ uygulamasından çıkmadan bu sitelerden alışveriş yapılabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uygulama nasıl işleyecek
· ‘Akıllı fırsatlar’ kategorisinde müşteriler alışveriş ve yeme-içme alanında kampanyalara ulaşabilecek
·  Uygulama Facebook ile birleştirilirse, ‘iGaranti’ den Fecbook’taki kişilere para gönderilebilecek.
·  ‘Akıllı teklifler’ kategorisinde en uygun faiz koşullarına şifre girmeden ulaşılabilecek.
·  Uygulama ile müşteriler kampanyalar ile indirimlerden yaralanabilecek.
· iGaranti uygulamasında gereksiz atılan bilgilendirme SMS’leri yer almayacak.
·  Bazı kampanyalarda mobil kuponlar yer alacak.
·  Uygulama kullanıcıları Garanti Bonus’un sağladığı bir çok kampanyadan yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Yakında ‘ses’le hükmedilecek
‘iGARANTİ’ uygulamasında yakın gelecekte ‘ses’ ile komut verme özelliğinin yer alacağı bilgisini veren Didem Dinçer Başer, “Kullanıcı para göndermek istediği kişinin ismini ve soyadını söyleyecek. Arkasından da yapmak istediği işlemi söyleyecek. İşlem sonunda kişinin bütün bilgileri ekranda yer alacak. Para göndermek isteyen kişinin sadece miktarı yazması yeterli olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!