Kazlıçeşme'de servisçi mitingi

Güncelleme Tarihi:

Kazlıçeşmede servisçi mitingi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 16:28

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası tarafından servis sürücülerinin sorunları için Kazlıçeşme meydanında miting düzenlendi.

Haberin Devamı

Servisçilerin sorunların ve taleplerinin dile getirilmesi için Kazlıçeşme’de düzenlenen mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Mitinge katılan servis sürücüleri araçlarını da alana park etti. Eyleme gelen ve programın bitmesinin ardından dağılan servis sürücüleri İstanbul’da yer yer trafik oluşmasına neden oldu.

Servisçilerin alanı doldurmasıyla saat 11.00’de başlayan mitingde, programı düzenleyen İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası adına oda başkanı Hasan Öztürk konuştu. Öztürk, servisçilerin sorunlarını 7 madde halinde sıralayarak sorunların, plaka tahdidinin yapılmamasının, “engelli donanımı" ile ilgili uygulamadaki yanlışlık, korsan yasasının yanlış yorumlanması, tur şirketlerinin ve ticaret odası üyelerinin yapmış olduğu baskı ve haksız kazanç, esnaf oda aidatlarının yüksek olması, tevkifat yasasındaki KDV oranlarındaki haksız uygulama, trafik sigortalarının yüzde 300 artması olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

PLAKA TAHDDİ YAPILSIN

Öztürk konuşmasında, servis araçları için plaka tahdidinin yapılmasını istedi. Hamza Öztürk, servis aracı plakası verilerek başka araçlarının bu işi yapmasının 27 ilde “plaka tahdidi" ile sınırlandırıldığını belirtti. Öztürk, İstanbul’da plaka tahdidi olmadığı için yüksek vergiden, kırtasiyeye çeşitli kalemlerde çok sayıda para kesintisi uygulandığını dile getirdi. Plaka tahdidi ile taşıma fiyatlarına da bir standardın geleceğini belirten Öztürk belediyenin bu konuda gereken düzenlemeyi yapmasını talep etti.

İHTİYAÇ DUYULURSA ENGELLİ DONANIMI TAKILSIN

Öte yandan Öztürk, yasayla araçlarda engelli donanımı istenmesine de tepki göstererek uygulamanın servis esnafına mali yük getireceğini belirtti. “ Engellileri taşımaya asla karşı değiliz, engellileri taşıyacağız ama 41 bin servis aracı var İstanbul’da" diyen, Öztürk, “ ‘Engelli donanımı’nın ihtiyaca göre takılmasını talep ediyoruz. Gerekmeyen araçlara bu donanımın takılmasını yanlış buluyoruz" Dedi.

EYLEM PLANI DA DİLE GETİRİLDİ

Servisçilerin sıkıntılarının çözülmesi için yetkililerin gerekeni yapmamaları durumunda izlenecek yolda mitingde dile getirildi. Buna göre 9 Haziran’da piknik düzenleyecek olan servisçiler, bu tarihten sonra 10 dakika iş yavaşlatma ve işe geç gitme eylemlerini gerçekleştirecek, bir sonraki aşamada ise kontak kapatma eylemleri yapılacak. Konuşmaların bitmesinin ardından mikrofonlara konuşan servisçiler, özellikle plaka tahdidinin yapılmamasından, kesilen yüksek trafik cezalarından ve korsan yasasından sonra araçlarının bağlanmasından yakındı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!