Bakan Avcı 81 ilden öğretmenlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı 81 ilden öğretmenlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 10:25

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda 81 ilden gelen öğretmenlerle biraraya geldi. Toplantıya projeler üreten öğretmenlerin davet edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Avcı, Eskişehir Öğretmenevi’ndeki programda yaptığı konuşmada, “Eskişehir’den başlattığımız bu program, bundan sonra Şeb-i Arus münasebetiyle Konya, daha sonra her vesileyle diğer illerimizde, Çanakkale’de, Kırkpınar vesilesiyle Edirne’de ve benzer olarak kültürel mirasımızın olduğu her yerde, bütün Türkiye’de sürdüreceğiz” dedi.
Öğretmenlere, kültürel mirası çocuklara aktarmada gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür eden Avcı, Arslan Kaynardağ’ın “Felsefecilerle Söyleşiler” adlı kitabında, Takiyettin Mengüşoğlu’nun konuşmasına da yer verildiğini aktardı. Avcı, merhum Mengüşoğlu’nun, Atatürk’ün yurtdışına eğitime gönderdiği kuşaktan olduğunu ifade ederek, Almanya’da katıldığı kültürel gezilerde kazandığı pratik eğitim sayesinde, liseyi okuduğu Sivas’ın zenginliklerini, ülkesine geri döndüğünde gördüğünü anlattığını dile getirdi.
Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Rame Buja da Eskişehir’de bulunmaktan ve söz konusu toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de somut olmayan kültürel mirasın önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde iletişim ve ulaşım imkanlarındaki baş döndürücü gelişmeler, bu kültürel miras unsurlarımızı kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Okullarımızda bu hususun bilinmesi somut olmayan kültürel miras duyarlılığının gözetilmesi, çok önemlidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de kültür dünyasına sahip çıkan, projeler üreten öğretmenler arasından 81’inin, bugünkü toplantı için seçildiğini bildirdi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz da kültürel varlığın, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması durumumda sürdürülebileceğini söyledi.
“Eğer öğretmenlerimiz, eğitim sistemimiz olmazsa, bu imkandan mahrum kalırız” diyen Oğuz, daha fazla öğretmenin, çocuklara kendi kültürel mirası aktarma sistemlerini geliştirerek sürdüreceklerine inandığını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından öğretmenler Yunus Kara, Kemalettin Kalkan, Yunus Sayar ve Fahrettin Koyuncu, Avcı’ya kendi yazdıkları kitapları hediye etti.
Eskişehir Kız Olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı el sanatları sergisinin de açıldığı programa, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.
Öğretmenlerle fotoğraf çektiren Avcı, daha sonra Halk Eğitim Merkezinde, Oğuz’un, “UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras” konulu sunumunu izledi.

Haberin Devamı

Eğitimcilerin projelerini konuşacaklar

Bakan Avcı, bugün de 81 ilden gelen il ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleri biraraya getiren Ortaöğretimin Yeniden Yapılandırılması Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuşma yaptı. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti Eskişehir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bugün, eğitimcileri ortaöğretimin yeniden yapıladırılması projelerini müzakere etmek için Eskişehir’e davet ettiklerini anlatan Avcı, şöyle konuştu:
“Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımız Türk milli eğitiminin mevcut sorunlarının çözümünde ve önünün daha da açılmasında büyük katkılar sağlayacak. Öğleden sonraki toplantımızda da öğretmenlerimizle eğitimin başka alanlardaki sorunlarını da enine boyuna tartışma fırsatını bulacağız. Sizleri, sadece Eskişehir’de bu toplantılarla meşgul etmeyeceğiz. Eskişehir’i tanıma ve görme fırsatını da tanıyacağız. İnşallah hem hayırlı bir çalışma hem de dinlenme ve seyahat imkanı sunar, toplantılarımız.”
Konuşmanın ardından Avcı, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!