Lise son sınıflar izinli sayılsın

AŞAĞIDA yazdıklarıma köşenizde yer vermenizi özellikle rica ediyorum. Vakit daraldı, durum acildir, çocuklarımızın ruh sağlığı bozuluyor.

Haberin Devamı

Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşama tarihi yaklaştı. Çocuklarımız, torunlarımız stres içindeler. Her yıl lise son sınıflara son bir ayda izin verilirdi ve çocuklar uykularını alır, sınava rahat rahat hazırlanırlardı. Bu yıl 1 Ağustos 2013’ten beri çocuklar özel dershanelere gidiyorlar. Cumartesi, pazar dahil gece yarılarına kadar çalışıyorlar. Okul açıldığından beri okula da devam etmekteler. Çocuklar öyle büyük stres içindeler ki çoğu psikiyatra, psikoloğa gitmek zorunda kalıyor. Ana-babalar, dedeler, büyükanneler bu strese ortak oluyorlar. Çocuk sabah 06.30 da okul servisine biniyor, saat 17.00’de okuldan geliyor. Acele ile iştahsız, isteksiz bir şeyler yiyor, koşa koşa dershaneye gidiyor, gece 23.00’lerde eve dönüyor.
Bütün ailece bunu yaşıyoruz. Bunlar bizim gençlerimiz. Bunları korumamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığı lütfen bu işe bir çare bulsun, lise sonlar her yıl olduğu gibi imtihana yakın son bir ay ‘izinli’ sayılsınlar. Bu çok önemli. Benim çocuklarım imtihana girerken bu iş bu kadar zor değildi. Torunumu ve arkadaşlarını görüyorum, çocuklar mahvoluyor, eziliyorlar. Yazıktır, bunlar bu memleketin çocukları. Bizler de bu memlekete uzun yıllar hizmet ettik, onca insan yetiştirdik, çok üzülüyoruz. Sayın Bakan’dan rica ediyoruz. Lütfen lise son sınıflar son ay ‘izinli’ sayılsınlar. 
Prof Dr Siber GÖKSEL
Emekli Hekim, 78

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Bunlar Türkiye’yi bölmekle kalmıyorlar, şimdi de Bulgaristan’daki Türkleri bölmeye çalışıyorlar. Orada Hak ve Özgürlükler Partisi’nin karşısında parti kurdurdular. Bu oyuna gelmemeliyiz.”
(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu)

Büyükşehir’den planlara siluet tıraşı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, İstanbul bu kadar yağma edildikten sonra siluet tartışmasını açması, silueti bozan müteahhit için ‘Küstüm’ demesi, İBB’de AKP’li meclis üyelerini ürküttü. Planlara tıraş geldi. İBB’de daha önce kabul edilmiş olan İstanbul’un silueti ile ilgili kararları bir yıl sonra paftalara işlenmesi için 39 plan askıya çıkarıldı.
Planlar hangi ilçeleri kapsıyor: 13’ü Küçükçekmece’de, 6’şar tanesi Bakırköy ve Bahçelievler’de, 4’ü Eyüp’te, 3’er tanesi Zeytinburnu ve Bağcılar’da 2’şer tanesi Güngören ve 1’er tanesi de Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa’da... Küçükçekmece, Bahçelievler ve Eyüp’teki değişikliklerin parsel bazında olması dikkat çekiyor.
Neden bir yıl sonra askıya çıkarıldı bu planlar? Bekletilmesinin nedeni bu projelerin sahipleri mi? Planların bu kadar geç askıya çıkarılmasının nedeni İdare Mahkemesi’nde dava açılma süresinin askı ile başlamasından dolayı, itiraz süresinin işletilmemesi amacı mı güdülmektedir?
İtiraz süresinin başlatılmaması sırasında atı alan Üsküdar’ı geçti mi?
CHP grubu üyeleri, bu usulsüzlüğün gerisinde dönen oyunları öğrenip kamuoyunu hemen aydınlatmalıdır. İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş’ın, Başbakan’a nasıl muhalefet ettiğini biliyor musunuz? Zeytinburnu’nundaki kuleleri savunan Kocabaş, “Silueti bozmuyor. Zumlarsanız ancak siluet bozuluyor” derken, Başbakan’dan hiç ‘ürkmedi’ mi?

Haberin Devamı

Hürriyet’teki seçim yazıları Bulgar basınında yer aldı

YARIN yapılacak Bulgaristan seçimlerine dönük haber ve yorumlar başta Vesti ve Dnevnik gazeteleri olmak üzere Bulgaristan medyasında geniş yer buldu.
Köşemizden aktarılan bu yazılarda Bulgaristan’da bulunan MHP milletvekilleri Bülent Belen (Tekirdağ) ve Necati Özensoy (Bursa) ile CHP milletvekili Emre Köprülü’nün (Tekirdağ) soru önergeleri ile Balkan uzmanı Özcan Pehlivanoğlu’nun iktidara yönelik eleştiri yazısı da yer aldı.
Bu önergelerde, milletvekilleri AKP iktidarının Bulgaristan seçimlerine müdahale ettiği, bu konuda HÖH dışındaki Türk partisine oy verilmesinin vali ve kaymakamlarca göçmen dernekleri başkanlarına talimat verildiği iddiasını TBMM’ye taşımışlardı.
Bulgar gazeteleri, Türkiye İçişleri ve Dışişleri bakanlarına eleştiri yöneltirken “Türkiye, neden Bulgaristan seçimleri ile bu kadar yakından ilgileniyor?” sorusunu gündeme getirdiler.
Bulgaristan’ın önemli gazetesi Vesti ve Dnevnik’te ve birçok basın organında yer alan habere göre, AKP’nin desteğini alan HŞHP için Omurtag’da yapılan toplantıya AKP Milletvekili Hüseyin Bürge ile AKP’nin eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın katıldığını ve tam destek verdiklerini ifade ettiler.
HÖH üyesi bir milletvekili şu yorumu yapıyor: “Türk medyası bu duruma sessiz kalırken konuya sahip çıkan Hürriyet ve Yalçın Bayer’in, Bulgar medyasında gündem oluşturması Bulgaristan Türkleri açısından sevindirici bir gazetecilik olayı olmuştur.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan’a, “T.C. ibaresinin kaldırılmasının 2012 Eylül ayında yapılan Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiği iddiaları doğru mu? Bakanlar Kurulu kararlarının yazılı olarak tutanaklara geçmemesinin kanuni gerekçekleri nedir” diye sorduğunu...
- Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosunu 2150 metrede Nemrut Dağı’na taşıyarak, Doğu ve Batı kültürlerinin kardeşliğini vurgulama amacıyla, kavalda Murat Toraman, kemanda Doğukan Çokşeker eşliğiyle, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, 2000 yıllık bir tarihi yapıda, Zilkale’de 31 Mayıs akşamı konser vereceğini...
- Mİmarlık, İç Mimarlık, Ürün Tasarımı ve Moda Tasarımı dallarında verilen 2012 Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde (IDA International Design Awards) Ahmet Vefik Alp’in ‘Taksim Cumhuriyet Camisi’ projesinin ‘İkinci Ödül’ e değer görüldüğünü...
- BAKIRKÖY Belediyesi’nin katkılarıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bakırköy Şubesi’nin düzenlediği ‘Gençlik ve Bahar Şenliği’nin bugün 11.00-18.00’de Ataköy 5. Kısım Attila İlhan Parkı’nda yapılacağını...

Haberin Devamı

Etkin Yurttaşlık Derneği

GEÇTİĞİMİZ günlerde sessiz sedasız ama kendi alanlarında iddialı isimlerden oluşan bir dernek kuruldu: Adı “Etkin Yurttaşlık Derneği”. Amacı, insanlarımıza bu ülkenin birer yurttaşı olarak “her konuda” hakları kadar sorumlulukları da olduğunu hatırlatmak ve onları bu yurttaş sorumluluklarını yerine getirmeye davet etmek. Kuruculara göre, ülkenin özellikle bu günlerinde 4-5 yılda bir sadece seçimden seçime oy kullanıyor olmak ya da sorulduğunda bir şey söylemek kimseyi bu sorumluluktan kurtarmaz. Yurttaşlar bazı konularda kendi aralarında şikâyetçi olmaktansa sivil toplum örgütlerinde bir araya gelmeli, etkinliklere katılmalı. Çünkü ülkede sağlıklı bir demokrasi olması için yurttaşlar “tabi” değil, “etkin” olmak zorunda.
Dernek, önemli konularda yurttaşları önceden bilgilendirmek amacıyla bir de ücretsiz yayın çıkarıyor. “Günlük Bülten” adlı bu yayına internet üzerinden “www.etkinyurttas.com” sitesinden ya da Facebook’ta “etkinyurttaş” sayfasından ulaşılabiliyor, ekrandan kâğıda basılabiliyor.
Etkin Yurttaşlık Derneği’nin kurucuları ve aynı zamanda “Günlük Bülten”in yazarları şöyle:
Bülent Soylan (Başkan), Fikret Kasapoğlu, Nazif Ekzen, Aydın Esen, A. Nadir Topçuoğlu, Vecdi Seviğ, Ömer Benokan, Çetin Ünsalan.

Haberin Devamı

Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri dağıtıldı

ÖZEL Kalem Dergisi 5. Yıl Yerel Yönetim Ödülleri, önceki gün Üsküdar Adile Sultan Yalısı’nda verildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Muğla Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Ordu Valiliği çeşitli dallarda ödüle layık görüldü…

Yeni havalimanının iki gerekçesi olabilir; rant ve Atatürk adının silinmesi...

YÜK. Mimar. Orhan Erdil neden Atatürk Havalimanı’nın genişletilmeyip yeni havalimanı yapıldığını soruyor. Nedeni gayet basit:
Rant ve Atatürk adının silinmesi.
Yeni havalimanı İstanbul’un altını üstüne getirecek.
Kanal Projesi dünyanın en saçma projesi olarak İstanbul’un merkezini ADA haline getirecek.
Ve hiç bir ekonomik getirisi olmayacak.
Atatürk Havalimanı alanı 10 yıla kalmaz, büyük bir kent olarak doldurulacak yeni ve yüksek yapılarla.
Üstelik yeni havalimanına Atatürk adı da verilmeyecek.
Atatürk Havalimanı’nı neden kapatıyorsunuz?
Bunun hiçbir ekonomik gerekçesi yok.
Atatürk Havalimanı 2012 itibariyle 45 milyon iç ve dış yolcuya hizmet vermiş.
Yeni havalimanının 150 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörülmiş.
İşkembeden sallanmış!
İstanbul’da hiç bir zaman bir havalimanı 80 milyon yolcuyu geçmez.
AKP yeni havalimanı yapıyorum diye bir taşla 5-6 kuş vuracak.
Oysa reel ekonomipolitikte yeni havalimanı için öngörülen 36 milyar Euro’nun %25’ine Atatürk Havalimanı dünyanın en modern havalimanı haline getirilebilirdi.
Bakırköy Ataköy Sahili’nde tam kumsalın üzerine Hyatt Oteli diye bir heyula konduruldu.
Yanındaki arazi de TOKİ’ye bırakılmış.
Çok yakında oraya da bir heyula kondurulacak.
Dünyada başka bir örneği yok, tam sahilde bina yapmak.
İtalya, Fransa ve İspanya kıyılarını izlediğinizde kumsal sonrası mutlaka karayolu geçer ve karayolundan beri binalar yapılıyor.
Sonuç:
Tarih kitapları şunu yazacak ilerde:
AKP+RTE=RANT EKONOMİSİ

Yazarın Tüm Yazıları