DJ değil rock yıldızıyım

Güncelleme Tarihi:

DJ değil rock yıldızıyım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 00:00

Tiesto’nun bir haftası böyle geçiyor: İbiza’da günde 3 partide çalıp, Kanye West ile sahne alarak, sonrasında süpermodel Kate Upton’la dans ederek... 7 Haziran’da İstanbul İnönü Stadyumu’nda çalacak DJ Tiesto, hayatını ‘Amerikan Rüyası’na benzetiyor.

Haberin Devamı

Herkes hayal ediyor ama ben yaşıyorum” diyor Hollandalı DJ Tiesto. 65 milyon dolarlık servetiyle ‘Dünyanın en zengin DJ’i unvanının sahibi o. Bugüne kadar 58 ödül kazandı. Grammy adaylığıyla ve 2004 Atina Olimpiyatları’nın açılışında sahne alarak tarihe geçti.  Madame Tussauds Müzesi’nde yer almaya hak kazandı. Dans müziği otoritesi Mixmag tarafından 2011’de gelmiş geçmiş en iyi DJ seçildi.     
  
Peki diğer DJ’lerle arayı bu kadar açmayı nasıl başardı? Röportajımıza bu soruyla başlıyoruz. “Sanırım sırrım seyircinin ruh halinden iyi anlamak” diyor. “Her zaman yaptığım işten en çok ben keyif aldım. Hayatımdaki en heyecan verici deneyim, sahnede fanlarıma müzik yapmak… Bu benim için her seferinde ilk kez gibi, çok heyecanlanıyorum. Çıkıp zorla yapılacak bir iş değil bu, bir kalabalığı coşturmak. Kendi performansımı dinlemekten tabii ki zevk alıyorum. Yaptığım, ürettiğim ve çaldığım tüm parçaların benim için anlamı ve önemi çok büyük, yaptığım işe tutkuyla bağlıyım.”

Geçenlerde, bir zamanlar gecede 50 dolar kazanınca çılgınlar gibi sevindiğini yazdı Twitter’a. O günlerin ne kadar geride olduğunu soruyoruz; 25 yıllık kariyerinin başlangıcına gidiyoruz. 14 yaşında arkadaşlarının partilerinde çalıp, 19’unda ise gece kulüplerinde mixer başına geçen Tiesto,  parti cenneti Amsterdam’da yaşamasını da kariyeri için büyük bir avantaj’ olarak görüyor: “Elektronik müzik patlaması 1988’de Belçika’da çıkan ‘New Beat’ akımıyla başladı. Biz Hollandalılar bu türü çok benimsedik, doksanlarda ise kendi disko müziğimizle patlama yaptık.”

Dans müziği piyasasının, iddiaların aksine asla gözden düşmeyeceğini söylüyor: “Elektronik müzik aslında insanlar farkına varmasa da her zaman popüler kültürün bir parçasıydı. İnsanların ruhunda eğlenme isteği olduğu sürece dans müziği gerçeği de hiçbir zaman değişmeyecek. Kendim için konuşmam gerekiyorsa, her zaman dans müziği üretmeye devam edeceğim.”

Kanye West, Coldplay gibi dünya starlarıyla aynı projelerde yer alan DJ, rakibi David Guetta’yla karşılaştırılmaktan hoşlanmıyor. Sound’unun pop değil, rock müziğe yakın olduğunu anlatıyor. Zaten, elektronik müzik dışında, sıkı bir rock müzik hayranı. The Mackabees gibi grupları takip eden Tiesto, kendi sahnesini bir rock müzik arenasına benzetiyor:  “Bir rock sahnesinde müziğin yanı sıra ışık sistemi, ses sistemi, görsellik ve diğer tüm öğeler havaya sokar insanları. Birleştirici rol oynar. Ben çalarken de aynı durum geçerli.”

HAYATIMIN NESİ SIKICI?

Tiesto, bir DJ’in hayatının yollarda geçtiğini söylüyor. Ama durumundan memnun:  “Sürekli seyahat halinde olmak hiç de sıkıcı değil. Dünyayı gezip, en iyi otellerde kalıyor, en iyi restoranlarda yiyip içiyor, en iyi kulüplere gidiyorsunuz. Sürekli ilginç insanlarla tanışıyorsunuz. Nesi sıkıcı? Böyle bir hayatım olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Dünyayı dolaşıp müziğimi yaymaya devam etmek istiyorum.”

Parti öncesi bir ritüeli olup olmadığı konusunun cevabı “daha çok parti”: “Konser öncesi yakın arkadaşlarımla çıkıp eğlenirim.  Sonuçta ben bir parti insanıyım, kendim de eğlenmesem olmaz.”

Daha önce İstanbul’da 2007’de ve 2011’de çalmıştı. Peki Türk seyircisi hakkında ne düşünüyor? “Türk insanı kesinlikle eğlenmeyi seviyor ve nasıl parti yapılacağını çok iyi biliyor. Daha önce çalarken çok eğlendim. İzleyiciyle aramızda iyi bir enerji var. Bunun dışında çok ilginç ve keşfedilesi bir şehriniz var. Türk mutfağının büyük hayranıyım. Tekrar İstanbul’u ziyaret edecek olmam benim için mutluluk verici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!