‘Savunma’ya Koç damgası

Güncelleme Tarihi:

‘Savunma’ya Koç damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Otomotiv, perakende, enerji ve finans sektörlerinde 4 ana alanda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, beşinci alan olarak savunma sanayine ağırlık verebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de otomotiv, perakende, enerji ve finans sektörlerinin güçlü oyuncusu Koç Holding, şimdi de savunma sanayi için harekete geçti. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, “4 ana sektörde faaliyet gösteriyoruz. 5’inci sektör olarak savunmaya ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

OTOYOLDAN SONRA SAVUNMA

Daha önce Gözde Girişim ve UEM Group grup konsorsiyumu ile 5.7 milyar dolara aldıkları köprü otoyol ihalesini beşinci alan olarak düşündüklerinin altını çizen Koç, savunma ihtiyaçlarının yüzde 50’sinin yerli olması hedefi doğrultusunda kendilerinin de bu alana yoğunlaşabileceğini kaydetti. Koç, “Şu anda beşinci alan olarak savunma sanayii olabilir. Koç Grubu olarak zaten var olduğumuz bu alanda daha da ön plana çıkacağız. Koç Savunma Grubunun ürettiği ilk milli tankımız Altay ve RMK Marine şirketimizin Sahil Güvenlik için ürettiği arama kurtarma gemileri bu alana verdiğimiz önemi gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE İNANIYORUZ

Türkiye’nin 10 senedir geçirdiği ekonomik gelişimin çok önemli olduğunu belirten Koç, “İhracat, kişi başı milli gelir, borsa değer artışı gibi verilere baktığımızda her ne kadar kredi derecelendirme kuruluşları hak ettiğimiz notu henüz vermedi. Türkiye çok önemli noktalara geldi. Biz de Türkiye’nin geleceğine inanan grubun başında yer alıyoruz” ifadelerini kullandı. Hükümetin hedeflerinin kendilerini teşvik ettiğini kaydeden Ali Koç, “20 yıl devamlı büyümek ne kadar sürdürülebilir. Elbette inişler çıkışlar olabilir. Ancak hükümetin koyduğu hedefler bizi heyecanlandırıyor. Bu hedefleri yakalayamazsak da yaklaşmak yeter. Bu hedefler umut verici ve bizi teşvik ediyor. Kişi başı 25 bin dolar gelir hedefi de var. Ama gelişmiş ülkeler 19 bin dolar seviyesinde takılıyor. Umarım biz buraya takılmadan büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

EKONOMİ BARIŞLA GELİŞİR

Anadolu’ya yapılan yatırımların artmasıyla İstanbul’a göçün azalabileceğini anlatan Koç, İstanbul’da görülen büyük firmaların Anadolu’da olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. BKoç, “Biz de Koç Grubu olarak yönetim kurulu başkanı olduğum Koçtaş gibi şirketlerle Anadolu’ya yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar için omuz omuza

OLİMPİYATLAR için hem ekonomik hem de insan gücünün Türkiye’de var olduğunu ifade eden Koç, “2020 olimpiyatları ev sahipliği Eylül ayında belli olacak. İstanbul kazanırsa ekonomimiz iyi yerlere gelecek. Olimpiyatlar için Türkiye 20 milyar dolar bütçe garanti ediyor. Madrid’de bu rakam 5 milyar dolar. Olimpiyatları alamasak da bu rakamın yüzde 60’ı altyapı için zaten harcanacak. Olimpiyatları alacağımıza inanıyorum” dedi. Olimpiyatları almakla işin bitmeyeceğini belirten Koç, Olimpiyatlarda yarışacak gençlere özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Koç, “Millet olarak olimpiyatlara omuz omuza destek vermeliyiz. Kıbrıs savaşından bu yana omuz omuza verdiğimiz bir olay olmadı. Ama bu konuda birleşmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Not artışlarına şaşırmamalıyız

KOÇ topluluğunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesinin ülke için çok önemli olduğunu belirten Ali Koç, “Yatırım yapılabilir seviyeye gelince. Bugüne kadar size bakmayan bir para havuzu karşınıza çıkıyor. Borçlanma maliyetleri düşüyor.
Uzun vadeli borçlanmalar yapabiliyorsunuz” dedi. Koç, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin yanına yaklaşamayacak ülkelere yüksek notlar verdiğine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!