Greenpeace, Bakanlığa pilavla geldi

Güncelleme Tarihi:

Greenpeace, Bakanlığa pilavla geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Eylemleriyle dünyada adından söz ettiren Greenpeace, Ankara’da seyyar nohut pilav arabaları ile GDO’lu pirinç eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önüne nohut pilav arabalarıyla gelen eylemciler, “GDO’lara da masallara’da karnımız tok” pankartı açarak basın açıklaması yapmak istedi. Eyleme özel güvenlik görevlileri, görevli polisler müdahale etti. Eylemcilerin açmak istediği pankartlar parçalınırken, Greenpeace eylemcilerinden Nejat Dinç, “Pilav arabalarımıza güvenlik görevlileri el koydu. Canları GDO’lu pirinç çekti galiba. Ancak biz onların da Genetiği Değiştirilmiş Organizma yememeleri için eylemlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 3 maddelik bir yasa tasarısı hazırladığını iddia eden eylemciler, “Bu yasa tasarısı değiştirildiği zaman GDO’nun sofralarımıza girmesi serbestleşecektir. Bu esneklik yasayla desteklenirse GDO’nun masamıza kadar girmesi önünde bir engel kalmaz. Bu maddelerin TBMM’den geçmesi ile geri dönülmez bir yola girilebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!