Sizin aracılığınızla Bakan Fatma Şahin’e sesimi duyurmak istiyorum

Güzin Abla, köşenizi her gün takip ediyor ve herkese yardım etmeye çalıştığınızı görüyorum. Aşağıdaki e-mail’i sayın bakanımız Fatma Şahin’e gönderdim. Sesimi duyurmama yardımcı olursanız sevinirim.

Haberin Devamı

Sayın Bakan Fatma Şahin, Aileden Sorumlu Bakanımız olduğunuz için size sorunumu iletmek istiyorum. İnanıyorum ki bu soruna sahip birçok vatandaşımız var. Ben 1955 Kütahya doğumluyum.
Evli ve üç çocuk annesiyim. (Oğlum doktor, kızlarım öğretmen.)
Evlenmeden önce sigortalı bir işte çalışmadım. Babamı çok erken yaşta kaybettiğim için ailem bana sigorta numarası da alamadı. Evlendim ve çocuklarımı büyütmek için işe girmedim.
Çocuklarım ortaokulu bitirdikten sonra işe girip çalışmaya başladım. Emekliliğimi doldurmak için şu yaşımda bile çalışmaya ve sigorta primimi yatırmaya devam ediyorum.

Yeni çıkan yasadan (2. çocuk borçlanmasından) ben ve benim gibi birçok anne yararlanamıyoruz, çünkü evlenmeden önce sigortamız yoktu.
Benim emekliliğime 2,5 yıl kaldı. Hükümetimiz benim durumumda olan insanlar, çalışanlar için kalan borcumuzu toplu ödeyip erken emekli olmamızı sağlayabilir mi? Bedelli askerlik için yapılan uygulama bizler için de yapılamaz mı?
Kalan ömrümü benim yaşımdakiler gibi, gelinime ve kızlarıma yardım ederek, torunlarıma bakarak geçirmek istiyorum.
Sayın Bakanım, bu konu hakkında SGK Genel Müdürlüğü ile görüşme yaparsanız bizleri de sevindirirsiniz.
Fatma Nuran Yedekçi
Sevgili okurum, Sayın Bakanz, köşemde yayınlanan bazı mektuplara karşı çok duyarlı davranır, eksik olmasın. Umarım sesinizi duyar, sizin gibi bu konuda mağdur olmuş hanımlara, mümkünse tabii, elinden gelen yardımı yapar.

Haberin Devamı

Annenize iyilik dükkanından bir hediye seçin

Sayın Feyza Algan, Kimse Yok Mu Derneği, hayatın en anlamlı varlığı anneye paha biçilmez bir hediye vermek isteyenler için; www.iyilikhediyeet.com adresinde iyilik dükkânı açtı. Bu yıl Anneler Günü için annenize iyilik hediye edin.
Yediden yetmişe herkesi annesine iyilik hediye etmeye çağıran Kimse Yok Mu, iyilik dükkânında birbirinden anlamlı dört hediye seçeneği sunuyor.
Bir damla suya bile ihtiyacı olan ülkelerde anneniz adına bir su kuyusu açtırabilir ya da Afrika’da gözleri katarakt yüzünden hayata kapanmış bir insanın ameliyat masraflarını karşılayabilirsiniz. Savaşlar ve doğal afetler nedeniyle milyonlarca çocuğun yetim kaldığı bu dünyada bir yetime sahip çıkabilir veya maddi imkânsızlıklar yüzünden eğitim alamayan bir çocuğun elinden tutabilirsiniz. Bu gibi bazı hayır işlerine katkıda bulunabilirsiniz.
Dernek, anneniz adına sahip çıktığınız yetimin veya gözlerini açtırdığınız katarakt hastasının fotoğrafının bulunduğu orijinal teşekkür belgesini e-posta adresinize ve annenizin ikamet adresine gönderiyor. Eğer su kuyusu açtırırsanız teşekkür belgesinde kuyunun fotoğrafına yer veriliyor. Anneler Günü bağışlarınızın 10 Mayıs Cuma gününe kadar yapılması gerekiyor. Şimdi kalbinizde iyiliğe yer açıp tercihinizi yapma vakti.
Mustafa İlhan / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
e-mail: mustafa.ilhan@kimseyokmu.org.trÂ
www.kimseyokmu.org.tr   Â

Haberin Devamı

Bu çok ilginç öneriniz için sizi kutlarım. Gerçekten annelerinizin hayır duası alması için çok güzel düşünülmüş bir hediye...

Yazarın Tüm Yazıları