Duman'a tekbirli protesto

Güncelleme Tarihi:

Dumana tekbirli protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 17:08

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin kurduğu Bilge Gençlik Kulübü, önümüzdeki hafta sonu Diyarbakır’daki bir restorantta konser vermeye hazırlanan rock grubu Duman’a tepki gösterdi. Tekbir getirerek Duman grubunu protesto eden Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kaya, "Peygamberler ve sahabeler şehrinin Müslüman gençleri olarak din düşmanlığı ve rezilliği içeren Duman’ı istemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Eğitim Fakültesi önünde toplanan Bilge Gençlik Kulübü öğrencisi yaklaşık 150 kişi Duman grubuna tepki olarak basın açıklaması yaptı. Kalabalık, 2009 yılında Duman grubunun söylediği 'Rezil' adlı şarkıda İhlas süresini ’Lem yelid ve löp yutar’ olarak tarif ettiğini iddia etti ve buna tepki gösterdi.

Tekbir getirerek ve ellerinde, ’Şeytani ateş olan yerden Duman çıkar’, ’Kara dumanı aklamaya zaman yetmez’, ’Muhammed’i sevda ile nefes alan Amed dumanla boğulmaz’ yazılı dövizler taşıdı.

"DİN DÜŞMANLIĞI YAPAN DUMAN’I İSTEMİYORUZ"

Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kaya, Diyarbakır’ın ’Peygamber ve sahabeler şehri’ olduğunu hatırlatarak, 11 Mayıs Cumartesi günü rock grubu Duman’ın 'Rezil' adlı açık hava konserini protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Duman’ı, 'Rezil ve Zelil' olarak itham eden Kaya, şunları söyledi:
"Kendilerine 'Duman' adını veren bu zelil ve rezil grup, 2009’da çıkardıkları Duman-1 adlı albümünün Rezil isimli şarkısında İhlas süresinin ayetlerini ’Lem yelid ve löp yutar’ şeklinde tahrif ederek Müslümanlar’ın hidayet kaynağı olan Kuran’ın ayetleriyle alay etmiştir. Bu rezil grup, yapmış olduğu bu alçakça ve utanmazca davranışla yetinmeyerek bu rezil parçayı konserlerinde de dile getirmekten geri durmamıştır. Bilge Gençlik Kulübü’nün gençleri olarak, buradan bu rezil gruba seslenmek istiyoruz: İslam dinini suistimal edenleri eleştirecek başka yol, başka metot mu bulamadınız ki yüce Allah’ın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda, utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslam dinini suistimal eden birileri varsa, bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle telin ve protesto ediyoruz. Peygamberler ve sahabeler şehrinin Müslüman gençleri olarak, sizi istemiyoruz. İçerisinde her türlü münkeratı, utanmazlığı, din düşmanlığı ve rezilliği içeren Duman’ı istemiyoruz. Alın Dumanı’nızı başınıza çalın. Allah’a Hamd olsun ki bizler bugüne kadar bu topraklarda her türlü rezilliği barındıran Duman’ları nefes niyetine almadık ve almayacağız da. Biz bu topraklar da bu tür zehirli dumanlar değil İslam’i hava istiyoruz."

Diyarbakır’da faaliyet gösteren ve aralarında cami yaptırma derneklerinin de bulunduğu yaklaşık 50 sivil toplum örgütü de konserin iptal edilmesini istedi. STK’lar adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş, şöyle konuştu:
"Bilinmelidir ki; Diyarbakır Müslüman halkı Peygamberi’ne ve Kuran-ı Kerim’e yapılan hakareti hiç bir şekilde affetmeyecektir. Müslümanlar bu topraklarda İslam’ın yüce değerini her zaman baş tacı etmiştir. İslam’ın Yüce değerlerine yönelik saldırılara canını siper ederek karşı koymuştur. İlimizin mülki amirleri ve kurum yetkilileri, Müslüman halkımızın İslami hassasiyetleri çerçevesinde ve Anayasa’da güvence altına alınan din özgürlüğü bağlamında açıkça dini değerlere hakaret içeren ve tahkir eden bu rezil müzik grubunun yapacağı konserinin iptal edilmesini istiyoruz. Söz konusu müzik grubuna, dini değerlerimize hakaret içerdiği halde, ona sponsor olarak destekleyen kurum ve kişilere sorumlulukları gereğini hatırlatırız. Bu rezil gruba sponsor olma desteklerini çekmedikleri taktirde Müslüman halkımız nezdinde teşhir edeceğimizi beyan ederiz."

Haberin Devamı

DÜNYA MEDENİYETLER KRALİÇESİ YARIŞMASINA DA TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

Daha önce de 22 ülkeden gelen güzellerin katıldığı Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Mıss Civilization Of The World) yarışmasına tepki göstererek, organizasyonun iptal edilmesini sağlayan, daha sonra da Kutlu Doğum haftası etkinlikleri öncesi Dicle Üniversitesi’nde 3 gün süren olaylara neden olan Bilge Gençlik Kulübü, hafta sonu Diyarbakır’daki bir restoranda konser vermeye hazırlanan Duman’a da tepki göstererek konserin iptal edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!