2014 LYS’de açık uçlu soru olmayacak

Güncelleme Tarihi:

2014 LYS’de açık uçlu soru olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 11:20

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 2014 LYS’de açık uçlu sınav olmayacağını, bunların cevabı aranan konular arasında olduğunu söyledi. Başkan Çetinsaya, tek dersi kalan açıköğretim öğrencilerine de ‘bir kolaylık’ sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) açık uçlu sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını açıklamasının ardından üniversite sınavlarında da böyle bir düzenleme olup olmayacağı düşünülmeye başlandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise TRT’de katıldığı bir programda sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladı. LYS’de de açık uçlu sorular olacak mı? sorusuna bunların, cevabı aranan konular arasında olduğunu, 2014’te şimdilik böyle bir değişikliğin olmayacağı cevabını verdi. Çetinsaya, dünyadaki örnekleri incelediklerini belirtti.
Adı deÄŸiÅŸtirilerek bu yıl ilk kez uygulanan YDS’de soruların zorluÄŸundan ÅŸikayet edilmesi üzerine ise, gerekli analizlerin yapılacağını ve zor olan sınavın üzerine gidileceÄŸini söyledi.Â
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sosyal medya üzerinden sorulması istenen konular arasında, açık öğretimde yapılan sınav değişikliğiydi. Bilindiği üzere açık öğretimde büt kaldırıldı. Çan eğrisi getirildi ve tek sınavdan kalan öğrenciler bir sonraki yılı beklemek zorunda bırakıldı.
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konu hakkında konuşan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, tek dersi kalanlar için ‘bir kolaylık’ üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Çetinsaya, açıköğretimde yaşanan sıkıntıları öğrenci fazlalığına bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!