Asker, PKK operasyonu yaparsa durdururuz

Güncelleme Tarihi:

Asker, PKK operasyonu yaparsa durdururuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 00:00

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkâri gezisinin üçüncü gününde Yüksekova ilçesinde halka hitap etti.

Haberin Devamı

PKK’lıların çekilme sürecinde hükümetin provokasyonlara karşı önlemler alması gerektiğini belirten Demirtaş şunları söyledi: “Elbette herkese önemli görevler düşüyor ama, en büyük görev hükümetindir. Askeri operasyonlar,
siyasi operasyonlar, şehirlere yönelik provokasyon ihtimalini hükümetin bertaraf etmesi, durdurması lazım. Tek bir askeri birlik bile geri çekilmekte olan PKK’lılara operasyon yapmaya kalkarsa, biz yüzbinlerce kişi operasyon bölgesine yürüyeceğiz. Operasyonu biz durduracağız. Şehirlerde siyasi, haksız, hukuksuz operasyonlara devam ederlerse, biz yüzbinlerle her tarafta bu siyasi opearsyonları da durduracağız. Çünkü görev halkındır artık. Bu fırsat kaçırılırsa yazık olur.

Sayın Meclis Başkanı ‘PKK’lılar zaten sınır dışına çıktılar’ diyor. Yani bir Meclis Başkanı olarak mutlaka bir bilgiye dayalı konuşuyorsun. Ama bizim bildiğimiz Erzurum’dan, Amanoslar’dan, Dersim’den PKK’lıların sınır dışına çıkması 2-3 ay sürer. Böyle 2-3 günde gerillanın tamamının sınır dışına çıkması akla mantığa uygun değil. Geri çekilme süreci yeni başlıyor. Bitmemiştir. Bunun da böyle bilinmesi daha doğru olur.”

KIŞANAK “2 GÜN SONRA BAŞLIYOR”

Haberin Devamı

İskenderun’da cemevi, Ortodoks ve Süryani kiliselerini ziyaret eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise “Sayın Cemil Çiçek böyle bir açıklamayı hangi bilgiye dayanarak yaptı bilemiyorum. Çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını varsayıyoruz. Herkesi de bu konuda duyarlı, hassas olmaya davet ediyoruz. Özellikle, hükümetin güvenlik kuvvetlerinin, ilgili resmi makamların bu konuda askeri bir operasyona, bir çatışma ortamına yer vermeyecek şekilde bir yaklaşım ve tutum içerisinde olmasını bekliyoruz” dedi.

Cezaevindeki BDP’li vekiller süreci destekliyor

Diyarbakır D tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 4 BDP Milletvekili ve eski belediye başkanları, kendilerini ziyaret eden Akil İnsanlar heyetine, çözüm sürecinin Kürt siyasetçilerin eliyle yürütüldüğünü ama Kürt siyasetinin ana gövdesinin cezaevinde olduğunu söyledi.

Kişisel talepte bulunmayacaklarını söyleyen BDP’li milletvekileri ve eski başkanların, çözüm sürecine destek vermeleri heyet üyelerini şaşırttı. Heyet üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Hatip Dicle ve çok sayıda eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile görüştüklerini söyledi. Prof. Dr. Erdem, tutuklu vekillerin hiç bir kişisel taleplerinin olmadığını, özellikle son çıkarılan yasa kapsamında hasta tutukluların durumunu gündeme getirdiklerini belirterek, “PKK’dan yatan hasta tutukluların yasadan yararlanmaması için Adli Tıp’ın direnç gösterdiğini söylediler” dedi.Ferit ASLAN / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!