Potanın zirvesi Ankara’nın

Güncelleme Tarihi:

Potanın zirvesi Ankara’nın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Üniversiteler arası basketbol grup birinciliği müsabakalarında ilk sırayı Turgut Özal Üniversitesi aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği basketbol ligi grup birinciliğini, Turgut Özal Üniversitesi kazandı.
Geçen yılın 1.’si Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) de yer aldığı turnuvada, Atatürk Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, GOP Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi mücadele etti. Turgut Özal Üniversitesi basketbol takımı, yenilgisiz şampiyon olarak Türkiye’de son 12 üniversite arasına kalmayı başardı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni 98-53, Amasya Üniversitesi’ni 102-63, Atatürk Üniversitesi’ni 81-58 yenen Turgut Özal Üniversitesi, yarı finalde geçen yılın şampiyonu KTÜ’yü 97-65 ile geçti ve adını finale yazdırdı.
Finalde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile karşılaşan Turgut Özal Üniversitesi, bitime 1.50 saniye kala 8 sayı geride girdiği maçı uzatmaya götürdü. Turgut Özal Üniversitesi, uzatma bölümünü 82-80 kazanıp, grup birinciliğini elde etti. Üniversiteden, Yiğit Bektaş en iyi oyun kurucu, Abubakir Sadiq en centilmen oyuncu seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!