Yazıklar olsun

Güncelleme Tarihi:

Yazıklar olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 02:44

1 Mayıs olaylarında kafasına gaz bombası fişeği gelen ve dün ameliyat edilen 17 yaşındaki Dilan Alp’in tekstil işçisi babası İstanbul Valisi Mutlu’nun sözlerine “Yazıklar olsun. Yalandır. Bizim sülalemizde örgüte mensup insan yoktur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun “Militan” dediği lise öğrencisi Dilan Alp, öğretmen Meral Dönmez ve metal işçisi Serdal Gül hayati tehlikeyi atlattı. Yenibosna Çobançeşme Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Dilan Alp’in babası Ali Ekber Alp, Vali Mutlu’nun açıklamasının peşini bırakmayacağını söyleyerek, “Bu bir düzmecedir. Yalandır. Ben kendimi de, kızımı da biliyorum. Bizim sülalemizde örgüte mensup insan yoktur. Yalan çıkarsa ne diyecek acaba Vali? Savunma mekanizması olarak bu yalana başvuruyor. Vali’yi kınıyorum. Yazıklar olsun” dedi. Tekstil işçisi olduğunu söyleyen Alp, şöyle konuştu: “Tekstil işçisiyim. 1 Mayıs kutlamalarına hep katılırım. Kızım da 2 yıldır katılıyordu. Ben kızıma ‘benimle gel’ dedim. O arkadaşlarıyla gitmeyi tercih etti. Savaş alanı gibiydi. Polis hedef gözetmeksizin insanların üzerine sıktı. Kızımı aradım ve gerekirse geri çekilin dedim. Ama çocuklar kaçarken sıkıştırmışlar. Polis çok yakın mesafeden gaz fişeğiyle ateş etmiş ve kızımın başına gelmiş. Herhangi bir marjinal grup veya toplumsal harekette benim çocuğum olmadı. Çocuğumun şuuru yerine geldi. Kafatasında kırık var. Kızımın ilk sözleri ‘Beni evime götürün’ oldu.”

Haberin Devamı

VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

 

OLAYI HATIRLAMIYOR

27 yaşındaki Meral Dönmez’in babası Mehmet Dönmez hastanede şunları söyledi: “Emekli işçiyim. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu kızım atama bekliyor. Daha önce ‘parasız eğitim istiyoruz’ pankartı açtığı için yargılandı. 9 ay hapis yattı. Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Dosyası Yargıtay’da. Kızım dün 1 Mayıs’a katıldı. Başından, kulağından ve ensesinden darbe aldı. Şuuru yerinde, konuşabiliyor. Ancak olayı hatırlamıyor.”

Haberin Devamı

ARKADAŞLARINI SORDU

28 yaşındaki metal işçisi ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Serdal Gül de, yoğun bakımdan uyandırıldı. Gül ilk olarak arkadaşlarını sordu. Birkaç aydır işsiz olan baba Süleyman Gül oğlunun eyleme katılacağından haberi olmadığını ifade ederek, “Haberim olsaydı bırakmayabilirdim, beni dinlerdi. Hiç ummadığımız bir şey oldu” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Çağdaş Hukukçular Derneği, 1 Mayıs’ta yaralanan Dilan Alp, Meral Dönmez, Zafer Yolcu, Serdal Gül, İbrahim Akal ve Çağdaş Büyükbaş adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

VALİ MUTLU: "VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOKTUR"


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!