Yeni kulvarında yine şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Yeni kulvarında yine şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 00:00

2009 yılında sağ ayak arka adalesindeki 8 santimlik yırtığa rağmen “Balkan Şampiyonu” unvanını alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu judocu Veysi Göz (28), artık spor yaşamını farklı bir kulvarda sürdürüyor.

40 oranında duyma kaybına uğrayan genç judocu, artık “işitme engelliler kategorisinde” mücadele etmeye başladı. Balkan Şampiyonası’ndan hemen sonra işitme kaybı teşhisi konulan ve Judo Federasyonu tarafından işitme engelliler kategorisinde mücadele etmesine karar verilen Göz, yeni branşındaki ilk heyecanını Türkiye İşitme Engelliler Şampiyonası’nda yaşadı ve altın madalyayı boynuna takmayı başardı. Sporcu, bu derecesiyle İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil etmeye de hak kazandı. Şampiyonanın Temmuz 2013’te Sofya’da yapılacağını, Veysi’den çok iyi bir derece beklediklerini söyleyen Teknik Direktör Mesut Kapan, “Ortada Olimpiyat üçüncümüz Duygu Çete’nin yaşadığı gibi bir durum var. Duygu da sonradan görme engelliler kategorisine geçmiş ve olimpiyat madalyasına kadar gitmişti” dedi.
Başarılı judocu ise, “Hedefim, ülkeme altın madalya ile dönmek ve ardından da 2016 Paralimpik Oyunları barajını geçmek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!