Liseli Dilan'ı komaya soktular

Güncelleme Tarihi:

Liseli Dilanı komaya soktular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 16:11

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs olaylarında 3 sivilin yaralandığını açıkladı. O yaralılardan biri Tarlabaşı’nın ara sokaklarından 1 Mayıs gösterilerine katılmak için Taksim’e çıkmaya çalışan küçük bir grubun arasındaki 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp'ti. Genç kız polisin attığı gözyaşı bombasının başına isabet etmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Dilan'ın kafatasında çökme tespit edildiği ve yoğun bakıma alındığı açıklandı. Olaylarda ayrıca 22 polis memurunun da yaralandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Tarlabaşı’nın ara sokaklarından 1 Mayıs gösterilerine katılmak için Taksim’e çıkmaya çalışan küçük bir grubun arasındaki 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp, polisin attığı gözyaşı bombasının başına isabet etmesi üzerine yaralandı.

Başından kanlar akarken, yanına düşen gaz bombasından çıkan dumanla nefes almakta güçlük çeken Dilan’ı arkadaşları önünde düştüğü eve soktular. Bu sırada elinde telsiz olan sivil bir polis, peşindeki ekipleri “Çabuk buraya gelin içeri girdiler” diye olay yerine çağırdı. Karınca gibi eve üşüşen çevik kuvvet polisleri yeniden gaz bombası attı. Yüzlerinde maske olan polisler dumandan etkilenmeyip evden çıkarken, olay yerine ambulans çağırıldı. Arkadaşının iddiasına göre polislerin yakın mesafeden sıktığı gaz bombası başına isabet eden Dilan ağır yaralandı.

Haberin Devamı

KAFATASINDA ÇÖKME TESPİT EDİLDİ

Tarlabaşı’nda başına isabet eden gaz bombası kapsülü nedeniyle yaralanan Dilan Alp’in (17) Taksim Eğitim ve Araştırma hastanesi’ne götürüldü. Tedavi altına alınan lise öğrencinin kafatasında çökme tespit edildi. İlk müdahale kafatasındaki çökmenin iyileştirilmesine yönelik oldu. Edinilen bilgiye göre beyin fonksiyonları normal hale getirilen genç kız daha sonra bir başka hastaneye sevkedildi. Sevkin, Eğitim ve Araştırma hastanesinin yoğun bakım servisinde yer olmaması nedeniyle yapıldığı, tedavinin yoğun bakım servisinde süreceği öğrenildi. Öte yandan olaydan haberdar olduktan sonra hastaneye gelen Dilan’ın anne ve babası da gözyaşı döktü.

HESABINI SORACAĞIZ

Baba Ali Alp kızının sevki sırasında "hedef gösterip ateş ettiler, gaz bombası atıldı bunun hesabını soracağız" diye bağırdı.

DİLAN AMELİYATTAN ÇIKTI

BDP’Lİ VEKİLLER, GENÇ KIZI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Sabahat Tuncel, çıkan olaylarda yaralanarak hastaneye kaldırılan lise öğrencisi Dilan Alp’i ziyaret etti. Önder, çıkışta basın mensuplarına yaptığı konuşmasında, "Tarlabaşı'nda 17 yaşında bir kızımız, polis bomba atınca bir eve sığınıyor. Polis eve giriyor. 7 tane gençtir bunlar. Kapıyı açıp bu gaz bombası denen şeyin kapsülünü de mermi niyetine kullanıyorlar. Direkt kızın başına gaz bombasının kapsülü kızın başında patlıyor. Emniyet 'Merdivenden düştü' diye açıklama yapmış. O emniyetten düştü diye açıklama yapan her kimse bu kızın başına bir şey gelirse sorumlusu da odur. Bakacağız ameliyata almışlar. Aileyi bekliyoruz. İnşallah birşey olmaz" dedi.

/images/100/0x0/55eb15ccf018fbb8f8aa0f6c

Haberin Devamı

"DEVLET TERÖRÜYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Hastaneye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de "Onlarca arkadaşımız yaralandı. Devlet terörüyle karşı karşıya kaldık. Dilan Alp da benzer şiddetle karşılaştı. Dilan arkadaşımızın durumu kritik. 17 yaşında, bir ay sonra sınava girecek. Kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dilan Alp’in arkadaşı da yaşananları anlatarak "Bizi dövebilirsiniz, tutuklayabililirsiniz. Hatta öldürebilirsiniz. ama bu mücadele bitmeyecek, her zaman devam edecek" diye konuştu. Basın açıklamasının yapıldığı sırada 112 ambulans görevlisinin "3 polisimiz ağır yaralı biliyor musunuz?" demesi üzerine Dilan Alp’in yakınları tepki gösterdi. Tepkiler üzerine 112 ambulans görevlisi de hastaneye başka bir kapıdan kaçarak girdi.

GENÇ KIZI KOMAYA SOKTULAR

 

Haberin Devamı

VATANDAŞTAN POLİSE: MADALYA MI VERİYORLAR SİZE İNSANLARA ZARAR VERİNCE

Öte yandan hastane önünde bekleyen Dilan Alp’in bir kadın arkadaşı da polislere seslenerek, "İnsanların kafasına niye sıkıyorsunuz. Havaya, yere niye sıkmıyorsunuz. İnsanların kafasına sıkıyorsunuz, öldürmeye sıkıyorsunuz. Vicdan yok mu sizde ya. Sizin kardeşiniz, evladınız, babanız yok mu? Madalya mı veriyorlar size insanlara zarar verince" diyerek tepki gösterdi.

"POLİS KAFAMA DİPÇİKLE VURDU"

Yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen başka bir vatandaş da, 1 Mayıs için alanına girmek istediklerini, polislerin kafasına dipçikle vurduğunu ve kafasına da 3-4 dikiş atıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Taksim'de yaptığı açıklamada "Emniyet güçlerimize yapılan saldırılar sonucu 22 polisimiz yaralı. Biri beyin travması nedeniyle ameliyata alındı. Şu anda yoğun bakımda" denildi.
 
ÜÇ SİVİL VATANDAŞ YARALANDI

Mutlu sözlerine şu  şekilde devam etti:
''Bu personelimizin sapanlarla demir bilye atılmak suretiyle kafa kemiğinde yoğun kırık olduğu anlaşılmıştır. 2 polis de el ve ayak bileğinden yaralandı. Kırıkları var. Polise bu müdahaleler sonucunda olaylarda yaralananlar sivil vatandaşlar da olmuştur maalesef 3’ü farklı hastanelerde tedavi ediliyor.
 
Biri kafa travması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Bu vaka ile ilgili marjinal grupların taşlaması sonucunda yaralanan bir vatandaşımız olduğu konusu net olarak elimizde mevcuttur. Bu 3 sivil yaralının değerlendirmeleri sonucu farklı marjinal grupların üyesi olarak elimizde kayıtları vardır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ancak marjinal gruplara üye olduklarına ait kayıtları var.
 
KENDİ ATTIĞI TAŞTAN YARALANDI
 
Biri de kendi attığı taşlardan yaralanmıştır. Müdahale esnasında su ve gaz kullanılması cihetine gidildi. Grupların emniyet güçlerimiz tarafından fiziki bir şiddete maruz kalmaksızın olay bölgesinden uzaklaştırılması yönünde özen gösterilmiştir.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!