Antikapitalist Müslümanlara köprüde müdahale

Güncelleme Tarihi:

Antikapitalist Müslümanlara köprüde müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 10:04

Fatih Cami'nde toplanıp Taksim'e yürümek isteyen Anti Kapitalist Müslümanlar grubuna Galata Köprüsü girişinde biber gazıyla müdahale edildi. Gruptan bazı kişilerin köprüye tırmandığı görülürken, "Cehenneme kadar yolunuz var" pankartı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kendilerine Antikapitalist Müslümanlar adını veren grup Fatih Cami’nde toplandı. Grubun başında bulunan yazar İhsan Eliaçık burada kısa bir konuşma yaptı ve hükümetin 1 Mayıs nedeniyle aldığı önlemleri eleştirdi.

YÜRÜYÜŞTEN KARELER

“Zulmedenler nasıl bir devrimle devrileceklerini görecekler”, “Mülk Allah’ındır”, “Allah, ekmek, özgürlük” pankartlarıyla cami avlusunda buluşan grup, çalışırken hayatını kaybeden tüm işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.

Fatih Cami’nden çıkan grup Fevzipaşa Caddesi’nden Unkapanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Grubun attığı, “Yemin olsun ki kapitalistler bu dünyada cehennemi görecekler”, “Allah ile aldatan bizden değildir”, “Hırsız Müslüman istemiyoruz”, “Müslüman zulme boyun eğmez” sloganları dikkat çekti.

Haberin Devamı

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Polis yeni Galata Köprüsü girişinde grubu durdurdu.

/images/100/0x0/55ea13edf018fbb8f869f1d6


Antikapitalist Müslümanlar grubu yürümekte ısrar edince polis biber gazıyla müdahale etti. Pankartlarla polisin önünde oturan eylemciler ise polis kalkanlarıyla dağıtıldı.

KÖPRÜYE TIRMANDILAR

Grup Yeni Galata köprüsü girişinde Halkın işçi partisiyle aynı noktada beklemeye başlarken üzerinde “Mülk Allahındır” yazan bayraklarıyla iki kişinin köprünün açılan bölümünden yukarı tırmandığı görüldü.

"CEHENNME KADAR YOLUNUZ VAR"

Polis müdahalesi sonrası dağılan grubun köprü üzerine astığı "Cehenneme kadar yolunuz var" pankartı dikkat çekti.

Haberin Devamı


ÖNCE NAMAZ SONRA TAKSİM'E YÜRÜYÜŞ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!