Programda yoktu ama kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Programda yoktu ama kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 06:51

İşçi sendikaları, "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" derken İstanbul Valisi, "Taksim'e çıkmak kesinlikle yasak" cevabı verdi. İki taraf da çok kararlı görünürken, "Sokağa çıkma yasaklarına" ve bir dönem uygulanan OHAL benzeri önlemler açıklandı. Deniz otobüsünden, metroya, metrobüsten otobüs seferlerine kadar pek çok toplu ulaşım aracı çalışmıyor. Bunların yanında son olarak da şehir hatları vapurları valilik emriyle sabah 06:00'dan itibaren iptal edildi. Kapatılacak alanlar arasında olmamasına rağmen Beşiktaş Barbaros Bulvarı da trafiğe kapatıldı. Yine kapatılacağı açıklanmamasına rağmen Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte motor seferleri de iptal edildi.

Haberin Devamı

Bugün için İstanbul'da iptal edilen ulaşım hatları şöyle:Â

- Tüm şehir hatları vapurları valilik emriyle ikinci bir duyuruya kadar sabah 06:00'dan itibaren iptal edildi.
- 1 Mayıs'ta 05.00'ten itibaren tüm metrobüs seferleri iptal.
- Saat 06.00'dan itibaren Kabataş-Taksim finüküler sistem, saat 06.00'dan itibaren Şişhane-taksim ve Taksim Hacıosman arası çalışan metronun Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim istasyonları arası seferleri iptal edildi.- Saat 06.00'dan itibaren İDO' nun anadolu yakasından avrupa yakasına yolcu seferleri (Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu seferleri hariç) yapılmayacak.

Haberin Devamı

ULAŞIM ARAÇLARINA YASAK GELDİ, DURAKLAR BOŞ KALDI / Foto Galeri

/images/100/0x0/55eaef89f018fbb8f8a02f42
TAKVÄ°YE POLÄ°SLER HAVAYOLU Ä°LE GELDÄ°

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul polisine takviye için bir çok ilden çevik kuvvet polisi uçaklarla İstanbul’a getirildi. Sabah saatlerinde Gaziantep, Erzurum ve Adana’dan uçaklarla İstanbul’a getirilen polisler Atatürk Havalimanı’nda kendileri için tahsis edilen otobüslerle görev yapacakları noktalara götürüldü.

PROGRAMDA OLMAMASINA RAÄžMEN BARBAROS BULVARI KAPATILDI

Barbaros Bulvarı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün duyurduğu kapatılacak yollar arasında bulunmamasına rağmen trafiğe kapatıldı. Çırağan Caddesi Beşiktaş istikameti de trafiğe kapalı bulunuyor.

Yolcuzade İskender Caddesi'nden gelen akım Şişhane Meydanı'ndan Okçumusa Caddesi/Bankalar Caddesi istikametine yönlendiriliyor.

Abide-i Hürriyet Caddesi yönündeki araçların, Hürriyettepe ışıklarından Cevahir Otel istikametini kullanmaları sağlanıyor. Darülaceze'den Hürriyettepe ışıklar istikameti ile Bomonti Dere'den gelen akım da Cevahir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesi veya Bomonti yönüne veriliyor.

Haberin Devamı

Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatılırken, bu yöndeki sürücüler, Esentepe istikametine yönlendiriliyor.

Şişli yönündeki trafik akışı da Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye aktarılıyor.

Dolmabahçe'den Gümüşsuyu ve Küçükçiftlik'e akım verilmiyor. Bu istikametteki sürücüler, sahilden Karaköy'e yönlendiriliyor.

Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım ise Teşvikiye Caddesi'ne veriliyor. Teşvikiye Caddesi'nden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutuluyor.

Tarlabaşı Bulvarı trafiğe kapatıldı. Kasımpaşa'dan gelen sürücüler, Unkapanı ve Perşembe Pazarı'na mecburi olarak yönlendiriliyor.

Dolapdere'den Yedikuyu-Divan istikameti araç trafiğine kapalı tutuluyor. Araçlar, Dolapdere Kavşağı'ndan "U" dönüşü yapacak.

Haberin Devamı

Dolapdere Caddesi'nden Ömer Hayyam Caddesi'ne de araç geçişine izin verilmiyor.

Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılırken, bu yöndeki araçlar da Karaköy istikametini kullanıyor. Mebusan Yokuşu'nda araç geçişine izin verilmezken Karaköy istikameti mecburi yön olarak veriliyor.

Sıraselviler Caddesi'nden gelen araçlar ise Cihangir Firuzağa Meydanı'ndan Boğazkesen istikametine yönlendiriliyor.

Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkupanı ayrımı-Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi, Galata Köprüsü ayrımı da ihtiyaç halinde kapatılacak.

E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy giriş katılımlarında da ihtiyaç halinde trafik akışı kesilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi, Cumhuriyet, Yedikuyular, Sıraselviler, Gümüşsuyu, Taşkışla, Rumeli, Abdulhak Hamit caddeleri ile Taşkışla Tüneli ve Tarlabaşı Bulvarı da trafiğe kapatıldı.

Taksim İlkyardım ve Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar da Karaköy Firuzağa yönünü kullanacak.

HALİÇ VE GALATA KÖPRÜLERİ KAPALI

Haliç ve Galata Köprüleri de Taksim'e çıkış istikametinde kapatıldı.

1 Mayıs güvenlik önlemleri kapsamında Galata ve Unkapanı köprüleri açılarak araç trafiğine kapatıldı. Taksim'e doğru ilerlemek isteyen bir grubun Galata köprüsü üzerinde kaldığı görüldü.

METROBÃœS, Ä°DO VE VAPUR SEFERLERÄ° YOK

Şehir Hatları seferleri ile İDO'nun iç hat seferleri yapılmıyor. Metrobüs seferleri de 05.00'dan itibaren gerçekleştirilmiyor.

Haberin Devamı

Kabataş-Taksim Finüküler Sistemi, Şişhane-Taksim ve Taksim-Hacıosman arası çalışan metronun Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim hattında 06.00'dan itibaren sefer düzenlenmiyor.

METROBÜS DURDU, VATANDAŞLAR GERİ DÖNDÜ

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs nedeniyle alınan önlemler kapsamında metrosüs ve Taksim-Hacıosaman metro seferleri durdu. Mecideyeköy'de metrobüs ve metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar geri döndü.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ, VATANDAŞLAR İSKELELERDEN DÖNDÜ

İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle vapur seferlerinin iptal edilmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Dün alınan kararlardan habersiz olan bazı İstanbullular Avrupa yakasına geçmek için geldikleri iskelelerin kapalı olduklarını görünce hayal kırıklığı yaşarken bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi. İşe gidemeyeceklerini belirten İstanbullular, “Şimdi biz nasıl işe gideceğiz? Daha önce böyle bir uygulama yoktu" diyerek tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da, "Yapacak bir şey yok eve geri dönüyorum" dedi.

TAKSİM MEYDANI'NDA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Sendikaların 1 Mayıs İşçi ve emekçiler Bayramı'nı Taksim'de kutlama taleplerine İstanbul Valiliğince izin verilmedi. Sendikaların 1 Mayıs İşçi ve emekçiler Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak için ısrar etmesi üzerinne geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah erken saatlerden itibaren Taksim Meydanı'na çıkan bütün yollar kapatıldı. Barıyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda çok sayıda polis görev yaptı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek isteyen ve önce polis engeli ile karşılaşan bazı vatandaşlara ise daha sonra izin verildi.

TAKSİM MEYDANI'NDA POLİSTEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ / Foto Galeri

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı.

Emniyet yetkililerin inceleme ve bilgilendirme yaptığı bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.

Bu arada Cumhuriyet Anıtı'nın, çelenk sunumu için tamamen bariyerlerle çevrilmediği görüldü.

Çok sayıda canlı yayın ekibi, Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yayın yapıyor.


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!