Anıta çelenk koyan CHP'lilere para cezası

Güncelleme Tarihi:

Anıta çelenk koyan CHPlilere para cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 16:04

Kırklareli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na partililerle birlikte çelenk koyan CHP Babaeski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar ile CHP Kofçaz İlçe Başkanı Abdullah Mutluer’e Kabahatler Kanunu kapsamında 182’şer lira idari para cezası kesildi. Hazar, bu cezayı gururla ve onurla boynunda taşıyacağını söyledi.

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, beraberindeki öğrencilerle birlikte Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sabah çelenk sundu. CHP Babaeski İlçe Teşkilatı ise saat 13.00’te Adil Onat Caddesi üzerindeki parti binasının önünde toplandı. Ardından CHP Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek, CHP Babaeski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar ve yaklaşık 200 partili, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle birlikte 500 metre uzaklıktaki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Ardından milletvekilleri ve İlçe Başkanı Hazar Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından anıttan ayrıldı. CHP’lilerin yürüyüşünü ve Atatürk Anıtı’na çelenk koymasını 2 polis memuru fotoğrafladı ve kameraya çekti.

182 LİRA CEZA

Polis memurları, tuttukları tutanağı İlçe Emniyet Müdürü Özcan Atılgan’a sundu. Atılgan yaşanan olayı İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’a bildirdi. Kaymakam Alkan’ın oluruyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca, CHP Babaeski İlçe Başkanı Ozan Yetkin Hazar’a 182 lira idari para cezası kesildi. Dün 2 polis, Veteriner Hekim olan Hazar’a kliniğine gelerek cezayı tebliğ etti. Kesilen cezayı gören Hazar şaşkına döndü.

19 Nisan günü, Atatürk Anıtı’na çelenk koymak için Babaeski Kaymakamlığı’na dilekçe ile başvurduklarını belirten Hazar şunları söyledi:
"Bize 22 Nisan günü kaymakamlıktan cevap geldi ve uygun görülmediği bildirildi. Biz de olumsuz cevaba rağmen, böyle bir yasaklamayı kabul etmeyerek, ulusal egemenliğimizin, çocuklarımızın bayramını Atatürk’ün huzuruna çıkıp, çelenk koyarak kutladık. Anıta çelenk sunduğumuz için de bana 182 lira idari para cezası kesildi. Verilen bu cezayı, Ata’mızın İzmir’e girerken, padişahın idam fermanını bir çiçek buketi gibi boynunda taşıdığı gururla ve onurla taşıyacağım. Yazılan cezayı da ödeyeceğim."

19 MAYIS CEZA PARASI HAZIR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da anıta çelenk sunduklarını ve herhangi bir ceza yazılmadığını belirten Hazar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da anıta çelenk sunacaklarını söyledi. Partililer ise, o gün yazılacağını tahmin ettikleri para cezası için kendi aralarında 182 lira topladı.

KOFÇAZ İLÇE BAŞKANINA DA CEZA

23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi’nde CHP Kofçaz İlçe Başkanı Abdullah Mutluer ve beraberindeki partililer, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Dün Mutluer’e de aynı madde gereğinde 182 lira para cezası kesildi.

DİBEK’TEN SORU ÖNERGESİ

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, yazılan cezayla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına 3 başlık altında soru önergesi verdi. Dibek şunları sordu:
1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için Atatürk anıtına çelenk koymak kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı hangi nedenlerle etkilemektedir?
2- Kırklareli ilimizde hangi ilçelerde, kimlere 23 Nisan’da Atatürk Anıtına çelenk koyulduğu için ceza kesilmiştir? Kırklareli’nde tüm ilçelerde ilçe başkanlıklarımıza ceza kesilmesi talimatının verildiği iddiaları doğru mudur?
3- Türkiye genelinde kaç kişiye 23 Nisan’da Atatürk Anıtına çelenk koyulduğu için ceza kesilmiştir? Toplam kaç TL’lik ceza kesilmiştir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!