5 yıldızlı şarkı yaptık

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı şarkı yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 11:08

Diddy Dirty Money grubu, P. Diddy ile yaptıkları çalışmayla adını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Burak Yeter ve Dawm Richard foto-galeri

Grup, 2012’de P. Diddy’nin isteğiyle dağıldı, elemanlar kendi yollarına gitti. O elemanlardan Dawn Richard da “Goldenheart” isimli bir albüm çıkardı. Bu genç yetenek, solo albümüyle Amerika ve İngiltere R&B listelerinde zirveyi zorlarken, Burak Yeter’le tanıştı. Birkaç gün önce de Yeter için Los Angeles’tan İstanbul’a geldi. Siz bu röportajı okurken, o eve dönüş yolunda olacak. Yanında Yeter’le birlikte yaptığı yaz şarkısı “Speed of Life” ile birlikte...

* Yollarınızın nasıl kesiştiğini sormak istiyorum öncelikle. Nasıl tanıştınız?
Dawn Richard: First Class Entertainment şirketinden ortak arkadaşımız Foti tanıştırdı bizi. Aynı şirkette Kaan isimli bir rap’çi vardı, o da bana Burak’ı önermişti. “Çok iyi müzik yapıyor, birlikte iyi işler çıkaracağınızı düşünüyorum” demişti. Burak’ın müziklerini dinledim, aşık oldum! Etrafımdakiler de onun en iyisi olduğunu söylüyordu, hayır diyemedim. Buraya geldim, bir saat stüdyoda kaldım ve sonuçta “Speed of Life” (Yaşamın Hızı) adlı muhteşem şarkı ortaya çıktı.
Burak Yeter: Ben dört aydır Amsterdam’da yaşıyorum. Bu şarkıyı bitirip vokal arayışına geçmiştim. Şarkıyı Foti’ye yolladığımda en uygun ismin Dawn olacağını düşündü. P. Diddy de şarkıyı destekledi ve Dawn’a “Hemen oku ve gel” dedi. Şirketine giden onlarca demo içinden bizim şarkımızı seçmesi güzel oldu.
Demek ki Los Angeles’tan İstanbul’a 15 saat uçacak kadar inandınız Burak Yeter’in müziğine. Hem de solo albümünüz “Goldenheart”ı yeni çıkarmışken...
Dawn: İnsanların ortaya çıkardığınız sanatı sevmesi önemli. Bu şarkının da sevileceğinden eminim.

Anlaşma sağlandıktan ne kadar sonra kayıt için stüdyoya girildi?
Burak: Tüm bunlar toplamda iki aylık bir süreçte gelişti. “Speed of Life” tam bir yaz şarkısı. Piyasaya çıkma süreci de mayıs ayının sonu olarak hesaplandı. Bu yüzden Dawn’dan acele etmesini istedik, o da bizi kırmadı. Adına yaraşır bir hızda ortaya çıktı şarkı.

* Bu arada şarkının sözleri kime ait?
Burak: Mark Berringer’e.

YEMEKLERİNİZ ÇOK GÜZEL 3 GÜNDE 4 KİLO ALDIM
* İstanbul’da bir saat stüdyoda çalıştıktan sonra ne düşündünüz, nasıl hissettiniz?

Dawn: Muhteşemdi. Sadece müzik değil, yapımcı, DJ, müzisyen herkes ve her şey mükemmeldi. Burada kalmak istedim. Şimdilik sadece bir şarkı kaydettik ama muhteşem bir iş ilişkisinin başladığını hissediyorum.
* İstanbul’da neler yaptınız birlikte?
Burak: Stüdyodaki bir saatlik çalışmanın ardından İstanbul’u, yemeklerini, güzelliklerini tanıttık. Aslında biz de Los Angeles’a gidip orada kayıt yapabilirdik ama Dawn’ın buraya gelip İstanbul’un güzelliklerini ve yaptığımız işi görmesi bizim için büyük reklam olacaktı. Oraya gittiğinde bizi daha iyi ifade edeceğini düşündüğümüz için İstanbul’a davet ettik.

* Siz nasıl anılarla ayrılıyorsunuz şehirden?
Dawn: Türk müzikleri dinledim, muhteşem manzarayı izledim. Tam bir yemek bağımlısı olduğumdan yemekleriniz beni çok etkiledi. Üç günde dört kilo kadar aldım sanırım! Adana kebap, rakı, baklava... Hepsini tattım. Ama en güzeli; Türk insanı yemek yerken yaşadığı her andan keyif alıyor. Los Angeles’ta sürekli bir koşuşturma ve kalori hesabı var. Burada ise insanlar keyifle yiyor ve yavaşça hayatın keyfini çıkarıyorlar.

HOLLYWOOD’DA KLİP ÇEKECEĞİZ
* Şarkıyla Amerika’ya döndüğünüzde sizi neler bekliyor?
Dawn: Promosyon ve klip için hazırlıklar olacak. Bu şarkıyla mayıs ayında Amsterdam’dan dünya çapında bir çıkış yapılacak. Ben de bunun için hazırlık yapacağım. Bence bu yaz “Speed of Life” yazı olacak!

* Klip nerede çekilecek?
Burak: Henüz karar veremedik ama muhtemelen Hollywood’da bir stüdyoda çekeceğiz. İki hafta sonra çekmeyi planlıyoruz.

* Neden Hollywood?
Burak: Özellikle MTV standartlarını yakalamak için Amerika’da çekim yapmak istiyoruz. Onlar beklentiyi genellikle karşılıyorlar. Haziranın ikinci haftasında klibi MTV’de döndürmeyi planlıyoruz.
* Şarkıya 5 üzerinden kaç verirsiniz?
Dawn: 5 yıldız! Bu konuda iddialıyım.

P. DIDDY ARTIK YAŞLANDI
* Diddy Dirty Money neden dağıldı?
Dawn: Evet, herkes bunu merak ediyor. Çünkü son albüm çok iyiydi, şarkılar da iyiydi. Ama insanlar P. Diddy’nin müzik konusunda önemli adamlardan biri olduğunu unutuyor. O aynı anda 20 işe devam ediyor. Belki de yaşlanıyor. Çünkü aynı anda bir müzik şirketi sahibi, beş çocuğu var, sanatçıları var ve bir işadamı. Demek ki buna bir son vermek istedi... P. Diddy 40’larının sonlarında, biz de 20’li yaşların başlarındaydık. Onun adına bu soruya bir yanıt veremem ama orada onunla olmak ve deneyim kazanmak bize çok şey öğretti. Böyle bir proje yapıp, hem içinde olup hem de işletmesinde bulunmak ona ağır geldi sanıyorum. Ama üzülmüyorum, çünkü 15 Ocak’ta “Goldenheart” albümümü çıkardım, şarkılarım Billboard listelerinde ilk 10’a girdi. iTunes’ta da en çok indirilen albüm sıralamasında.

* Yeni bir yol mu açtı size?
Dawn: Aynen. Hâlâ sahnede Danity Kane ve Diddy Dirty Money şarkılarını söylüyorum. Bu iki projeyle toplamda 5 platinyum albüm ödülü gördüm. Onlar solo kariyerimde bana birer basamak oldular. Sonuç olarak ben hiç durmadım.

Haberin Devamı

SINGLE İÇİN BAKLAVAYLA POZ VERMELİYİM!
* Türk erkeklerini nasıl buldunuz?
Dawn Richard: Size nasıl davranacaklarını, nasıl şımartacaklarını iyi biliyorlar. Burak onların bir örneğiyse, onlara kesinlikle tav oldum!

* Bir daha ne zaman geleceksiniz?
Dawn: Tekrar Burak’la çalışmak isterim. Üç günlüğüne geldiğim için şimdi İstanbul’u gezdim. Ama bir de Antalya’da tatil yapmak istiyorum. Merak ediyorum çünkü.
Sizi baklavayla beslemişler üç gün boyunca...
Burak Yeter: Baklavayla kandırıyoruz gelenleri!
Dawn: Belki de single’ın kapağı için elimde baklavayla fotoğraf çektirmeliyim!

ÇOK GÜÇLÜ BİR SESİ VAR
* Dawn Richard’ın sesini ilk duyduğunuzda, siz ne düşündünüz?
Burak Yeter: P. Diddy ile yaptıkları “I’m Coming Home” şarkısını daha önce çok çalmıştım. Sesinin rengini de kendisini de tanıyordum. Çok güçlü bir sesi var. Genç ve yetenekli. İleride de çok iyi işler yapacağına inanıyorum.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!